Slovenija
18 ogledov

Podpora še padla

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Podpora vsem trem zakonom je, kot kaže anketa, še padla. V nedeljo naj bi na volišča prišla več kot polovica volivcev.

Anketa, ki jo je za RTVS opravila Mediana, kaže, da bi proti pokojninski reformi glasovalo 55 odstotkov vprašanih, proti zakonu o delu na črno skoraj 66 odstotkov, proti zakonu o arhivih pa skoraj 45 odstotkov. Vseh treh referendumov se namerava udeležiti 53,3 odstotka vprašanih.

Podpora pokojninski reformi, ki je ves čas nekoliko rasla, je ta teden padla. Še naprej pada tudi podpora zakonu o delu na črno, glede zakona o arhivih pa je še precej neodločenih. Delež nasprotnikov zakona se je sicer v zadnjem tednu začel povečevati.

Podobno sliko kaže tudi raziskava, ki jo je za Pop TV opravila Ninamedia. Proti pokojninski reformi naj bi glasovalo 55,3 odstotka tistih, ki se bodo referenduma udeležili. Proti zakonu o delu na črno naj bi glasovalo 58,8 odstotka vprašanih, proti noveli zakona o arhivih pa 43,3 odstotka vprašanih. Referenduma naj bi se tudi po napovedih omenjene raziskave udeležila več kot polovica volivcev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.