Slovenija
28 ogledov

Podpore bivših nasprotnikov

null Žurnal24 main
Drugi krog. Muhiču podpora SD, Kekcu Macedoni, Perhaj in društvo Julija.

Tekmeci prvega kroga so se po volitvah sestajali in dogovarjali, dokler niso tudi nekateri prej zagrizeni nasprotniki našli skupnega jezika. SD, stranka Milene Kramar Zupan, je podprla Alojzija Muhiča in po besedah Tomaža Kovačiča, predsednika občinskega odbora SD, bo morala to odločitev kot občinska svetnica spoštovati tudi Kramar Zupanova. Preostala kandidata iz prejšnjega kroga, Gregor Macedoni in Igor Perhaj, sta svoji podpori v drugem krogu namenila Bojanu Kekcu. Tega podpira tudi društvo Julija, ki je v prvem krogu podpiralo tudi Kramar Zupanovo. V strankah DeSUS, LDS in Zares so se odločili, da v drugem krogu ne bodo podprli nobenega kandidata.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

 

Zdajšnji direktor
Bojan Kekec. Preden je postal direktor Komunale Novo mesto, je bil vodja njenega sektorja vodooskrbe. Zneska lanske bruto plače nam ni zaupal. Je pa povedal, da je določena v višini 95 odstotkov županove plače z vsemi stimulativnimi dodatki, opredeljenimi v pogodbi o zaposlitvi.
Nekdanji direktor
Alojzij Muhič. Preden je postal župan, je bil direktor Komunale Novo mesto. Županova plača je lani znašala 39.733 evrov bruto. Pred tem je imel Muhič, kot trdi Kekec, prav takšno plačo, kot jo ima zdaj sam na direktorskem mestu komunale, a mu iz Muhičevega tabora očitajo, da ima previsoko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obljubljata novo dvorano, vrtca ne

Slovenija po odstopu Italije od kandidature ostaja edina kandidatka za evropsko prvenstvo (EP) v košarki 2013. Kako bi Novemu mestu zagotovili primerno dvorano, da bi bile tekme EP odigrane tudi tu, kjer so doma državni prvaki?
Alojzij Muhič:
V Novem mestu v tem primeru načrtujemo gradnjo športne dvorane z najmanj 5.500 sedeži.
Bojan Kekec: Novo mesto bo, če bom izvoljen za župana, dobilo novo športno dvorano v bližini velodroma.

Kako zelo nameravate kot župan pri svojih odločitvah upoštevati pobude civilnih iniciativ, ki se bodo morda pojavile ob sprejemanju podrobnih prostorskih načrtov za tretjo razvojno os?
Alojzij Muhič
: Če bodo pobude civilnih iniciativ zaradi poslabšanja življenjskih razmer utemeljene, jih bom upošteval.
Bojan Kekec: Umestitev tretje razvojne osi v naši občini ni dobra. V soglasju s stroko in občani bomo poiskali boljše rešitve.

Za 136 enoletnih malčkov, ki bi jih to šolsko leto starši želeli vključiti v vrtec, v Novem mestu ni prostora. Ga nameravate kot novo oziroma vnovič izvoljeni župan zagotoviti?
Alojzij Muhič:
Na Mestni občini Novo mesto že iščemo možnosti zagotavljanja dodatnih zmogljivosti za varstvo predšolskih otrok. Na voljo imamo najem dodatnih prostorov, razpis za več vzgojno-varstvenih družin in prenovo prostorov znotraj lastnih zmogljivosti, denimo ureditev dodatnih prostorov v vrtcu Labod. Ocenjujemo, da bi s samo navedenimi rešitvami lahko pridobili pet igralnic za varstvo otrok prve starostne skupine.
Bojan Kekec: Takoj ko bom izvoljen za župana, bomo skupaj s strokovnimi službami vrtcev Ciciban in Pedenjped našli primerno rešitev za vse otroke, ki potrebujejo varstvo. Novega vrtca v tako kratkem času ne morem obljubiti, lahko pa poiščemo dodatne prostore in oblike, s katerimi bomo zagotovili primerno predšolsko varstvo in vzgojo vseh otrok. Prav je, da vsi tisti, ki so letos ostali brez vrtca, dobijo pomoč v drugačni obliki.

Kakšno bo financiranje krajevnih skupnosti, če boste vi župan? Bo odvisno od števila glasov, ki jih boste prejeli v posamezni krajevni skupnosti (KS)?
Alojzij Muhič:
Število glasov ne igra nobene vloge. Gre zgolj za izpolnjevanje planskih nalog, ki jih bodo KS zastavile v prihodnjem mandatu.
Bojan Kekec: Finančne vire bomo opredeljevali na podlagi razvojnih potreb in ne na podlagi glasov. Prioritete bomo določili na podlagi predlogov predstavnikov posameznih KS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.