Slovenija
1 ogledov

Podprli dokapitalizacijo, razrešnice ne

050109_milavec_istrabenz Žurnal24 main
Uprava in nadzorni svet Istrabenza nista dobila razrešnice. Delničarji družbe pa so podprli dokapitalizacijo.

Zdajšnji član uprave Igor Bavčar na današnji skupščini Istrabenza, ki pravkar poteka, ni dobil razrešnice, poroča časnik Finance. Proti razrešnici, s katero delničarji potrdijo, da je bila družba ustrezno vodena, jih je glasovalo slabih 70 odstotkov. Nadzorni svet z Jankom Kosmino prav tako ni dobil razrešnice.

Bavčar je danes med drugim dejal, da prihodnji teden pričakuje, da bodo banke odgovorile na njihov predlog prisilne poravnave. Ob tem potrjuje, da je del sanacije Istrabenza tudi skupna odprodaja deležev, ki so bili zaseženi ob poteku repo pogodb, še pišejo Finance. Na skupščini bodo predvidoma glasovali tudi o dokapitalizaciji Istrabenza, ki ga predlaga uprava, za 475 milijonov evrov, ki pa najverjetneje ne bo sprejeta.

Delničarji za dokapitalizacijo
Delničarji Istrabenza pa so na skupščini sprejeli predlog o dokapitalizaciji osnovnega kapitala s sedanjih 21,6 milijona evrov na 165,2 milijona evrov. Predlog je podprlo 98 odstotkov kapitala.

Istrabenz bo v okviru dokapitalizacije izdal 34,4 milijona novih delnic v emisijskem znesku 13,80 evra, kar je skupno 475 milijonov evrov. Po povečanju bi bil celoten osnovni kapital družbe razdeljen na 39,6 milijona delnic. Sklep o dokapitalizaciji je konec aprila sprejela razširjena uprava Istrabenza, v kateri sta bila poleg nekdanjega prvega moža Igorja Bavčarja še Tamara Jerman in Bogdan Topič.

Holding Istrabenz je od 30. marca insolventen, potem ko vodstvu družbe, največjim delničarjem in bankam upnicam ni uspelo doseči dogovora o finančni konsolidaciji. Dolgovi delniške družbe Istrabenz znašajo 450 milijonov evrov, celotne skupine pa 950 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.