Slovenija
4 ogledov

Podravci bodo tožili državo

Šerdonerjeva je dejala, da je cesto dnevno poleg številnih osebnih vozil prevozi Žurnal24 main
Prebivalci ob cesti Maribor–Gruškovje, združeni v Civilni iniciativi (CI) Miklavž za Ptujsko cesto, napovedujejo tožbe proti državi zaradi posledic več desetletij trajajočega gostega prometa.

Predstavniki pred poltretjim letom ustanovljene CI so se v torek v občini Hajdina sestali s tamkajšnjimi prebivalci, sestanka pa so se udeležili tudi župani oziroma predstavniki občin Hajdina, Starše in Miklavž na Dravskem polju. Sprva je tožbe napovedalo okoli 700 ljudi, po torkovem sestanku pa se število povečuje, je povedala tiskovna predstavnica CI Mateja Šerdoner.

 
 

Število napovedanih tožb se približuje številki 1000.

Mateja Šerdoner, CI

 
CI Miklavž za Ptujsko cesto že vse od ustanovitve opozarja na posledice, ki jih ima za ob cesti živeče ljudi gost promet na cesti med Mariborom in Gruškovjem, pri čemer pa priznava, da se je od odprtja avtocestnega odseka Slivnica–Draženci pred mesecem dni promet bistveno zmanjšal.

"Dolga desetletja smo bili dnevno priča hrupu, vibracijam in izpušnim plinom. Zaradi tresenja so nastale razpoke na hišah, odpadal je omet. Posledice nosijo tudi ljudje, ki so in še živijo ob cesti, saj je gost promet, ki se je še zgostil v času odhodov v službo, še posebej pa v času pred prazniki, ob koncih tedna in poleti, močno načel zdravje vseh," je položaj komentirala Šerdonerjeva.

Kot je dejala, je cesto dnevno poleg številnih osebnih vozil prevozilo okoli 1500 tovornjakov, najhuje pa je bilo v času poletja, ko se je na cestah nabrala kolona tranzitnih turistov, ki so se po njenih besedah v času zastojev sprehajali po vrtovih tam živečih prebivalcev in nadlegovali domačine. Ob tem Šerdonerjeva ugotavlja, da turisti tudi po odprtju omenjenega avtocestnega odseka vozijo po magistralni cesti, saj se s tem izognejo nakupu vinjet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.