Slovenija
354 ogledov

Podražitev napovedal tudi Telekom Slovenije

Telekom Slovenije Saša Despot
Zaradi plačevanja Pop TV in Kanala A je podražitev napovedal še tretji od velikih štirih operaterjev.

Pakete, ki vključujejo televizijo, bo 1. marca podražil tudi Telekom Slovenije. Cene paketov se bodo povišale za dva evra, cene paketov Modri pa za tri evre mesečno. 

Podražitev storitev prav tako 1. marca sta že napovedala Simobil in T-2, edini od velikih operaterjev, ki še ni napovedal podražitve, je tako Telemach. 

"Obveščamo vas, da bo Telekom Slovenije zaradi spremenjenih pogojev na trgu s 1. 3. 2017 spremenil cene fiksnih širokopasovnih paketov, ki vključujejo storitev televizije," so zapisali v obvestilu, ki so ga objavili na svoji spletni strani. 

Mali govorijo jasno, veliki v korporativni latovščini

Medtem ko je mali kabelski operater, ki je podražitev napovedal že pred novim letom, v obvestilu jasno zapisal, da bo podražil zaradi plačevanja za Pop TV in Kanal A, se veliki operaterji omembi tega izogibajo, govorijo pa o spremembah na trgu programskih pravic, spremembah poslovnih modelov nekaterih izdajateljev televizijskih programov in podobno. 
Največja sprememba je, da morajo operaterji od letos plačevati za programe programske hiše Pro plus (Pop TV, Kanal A, Brio, Kino, Oto), medtem ko sta bila Pop TV in Kanal A pred tem brezplačna. 

"Cena kabelske televizije kot dodatka za naročnike paketov s samostojnim internetom, paketov s samostojno televizijo in poslovnih paketov se poviša na 9,90 EUR mesečno. Na 14 evrov mesečno se poviša cena naročnine na storitev Kabelsko distribucijske storitve I. Cene samostojne kabelske TV, naročnine na Kabelsko distribucijske storitve II. ter samostojne kabelske TV z univerzalno telefonijo se ne spremenijo. Cena kabelske TV kot dodatka za naročnike paketov Trio in paketov Modri se zniža na 6 EUR mesečno. Spremembe veljajo za storitve v omrežju Telekoma Slovenije in na odprtih širokopasovnih omrežjih - OŠO. Vse cene vključujejo DDV," so v sporočili zapisali na Telekomu Slovenije. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • tiger.macek 16:32 31.januar 2017.

    Evo takole. Pri T-2 odpovedal paket in vzel samo internet. Ko bodo zagotovili, da povišanja naročnine ne bo, se bomo pogovarjali spet. Bil sem pri T-2 od vsega začetka.

  • mib 16:21 31.januar 2017.

    mislim, neverjetno kje smo pristali.. umik ni možen????!!!! Hvala ti križar, da si delil to informacijo z nami, prosim še drugega kolega , če lahko posreduje odgovor na njegov dopis (boogin1)

  • AnzeSmolej 16:18 31.januar 2017.

    Torej, vprašanje je KDO mi nudi UGODEN paket BREZ Popa??!?!