Slovenija
21 ogledov

Podražitev ne bo

Ker je Energetika Ljubljana lani kupila občinski delež v Te-Tolu, se bo morala z Žurnal24 main
Energetika. Zadolžili se bodo; za koliko, ne povedo.

Energetika Ljubljana na fiksnem delu cen ne predvideva podražitev, variabilni del pa se usklajuje na mesec, pravi Justina Simčič iz Javnega holdinga Ljubljana. Zanimalo nas je namreč, ali bodo podražili cene ogrevanja in porabe tople vode, ker se bodo morali zadolžiti. Spomnimo, da je to posledica nakupa deleža Mestne občine Ljubljana v Termoelektrarni Toplarni Ljubljana (Te-Tol) in dokapitalizacije, kar je Energetiko stalo več kot 20 milijonov evrov.

Nepremičnini za 80 tisočakov
Na vprašanje, za koliko se bodo zadolžili, je Simčičeva odgovorila: “Pri zadolževanju Energetike gre le za začasno likvidnostno premostitev zaradi dokapitalizacije Te-Tola. Bilančni dobiček namreč ne pomeni hkrati tudi razpoložljivih likvidnih sredstev na računu.” Energetika je imela še v prvi polovici prejšnjega leta 5,1 milijona evrov dobička.

Najbolj dobičkonosno javno podjetje v zadnjih letih je dobilo tudi soglasje za prodajo nepremičnin. Izhodiščna cena za apartma v Klenovici in planinsko kočo Špela na Veliki Planini s pripadajočima zemljiščema velikosti 387 in 185 kvadratnih metrov je 80 tisoč evrov. Kot pravijo, so ju prodajali že leta 2009, a niso dobili ustrezne ponudbe. Trdijo še, da prodaja nepremičnin ni povezana z investicijami podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.