Slovenija
6 ogledov

Podražitve v parlamentu: Namesto 1,8 evra za enoločnico kar 2

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Po novem predlogu za spremembo cenika državnozborske restavracije in bifeja, ki sicer slovita po svojih ugodnih cenah, naj bi se cene hrane in pijače v večini malenkostno povišale.

Ja, prav ste prebrali, tudi v hramu demokracije se cene višajo, vsaj če bo vlada potrdila nov cenik za parlamentarno restavracijo in bife. Večina cen naj bi se tako malenkostno podražila, v samopostrežnem delu bi poslanci morali za enolončnico namesto 1,8 evra odšteti 2 evra, pocenila pa se bo brezmesna enolončnica iz 1,6 evra na 1,1. Najvišja podražitev se sicer obeta golažu namesto dveh evrov naj bi po novem stal 2,4 evra. Za dnevna kosila (glavna jed s prilogo, mala solata, juha ali sladica ali sadje ali jogurt) pa bo še naprej potrebno odšteti 4 evre.

Podražitev bele kave in kave s smetano

Najpriljubljenejši pijači v državnem zboru - kavi - cene v večini ne bodo spremenili, ekspreso bo v bifeju še naprej stal 50 centov, kava z mlekom in kapučino pa 70 centov. Po žepu pa bo udarilo vse tiste poslance in obiskovalce državnega zbora, ki pijejo kavo s smetano in belo kavo. Obe vrsti kave se bosta namreč podražili za 20 centov na 0,9 evra.

Vino ceneje, pivo dražje

Tudi alkoholne pijače bodo v večini nekoliko dražje, le en deciliter vina v postreženem delu restavracije je doletelo znižanje cene. Za kozarec vina naj bi po novem tako odšteli le en evro, zdaj stane evro in pol. Malo pivo pa naj bi bilo po novem 20 centov več, in sicer točno dva evra.

Nekoliko se bo podražila tudi penina. Cenejša različica za tri evre, na 14 evrov, dražja penina pa za štiri evre in naj bi tako stala 20 evrov. 

Celoten predlog novega cenika si lahko ogledate tu.

Komentarjev 16
  • jankop 15:38 29.januar 2015.

    O moj bog. Le kako bodo lahko preživeli s temi drastičnimi podražitvami.Takoj organizirat štrajk in na ulice.Samo bo delo trpelo. Kakšno delo????? aja saj ne delajo nič samo kradejo čas in denar in zajebavajo pošten narod.

  • matermila 14:28 29.januar 2015.

    O cenah hrane raje nebi govoril,ampak o točenju alkohola v hramu slovenske demokracije je pa že treba malo spregovoriti.(v samem parlamentu)Jebemo mater,jaz na šihtu ne smem niti pomisliti na pivo,oni ga tam cepajo,pa še vino povrhi.Res prikladno,človek bi pomislil,da nas ...prikaži več zastopajo pijanci,poleg tega da so bebci in lenuhi,pa nekaj dežurnih revolucionarjev.

  • Senior 11:27 29.januar 2015.

    Da jih ni sram, ta banda lopovska, kako se norca delajo iz davkoplačevalcev.Golazen! Predlagam, da pridejo na enolončnico vsi reveži in tudi kompletne družine, ki komaj preživijo mesec! Seveda tega posranci ne bodo sprejeli!