Slovenija
110 ogledov

Podrejeni naj bi zapečatila pisarno

(Foto: null) Žurnal24 main
Potem ko so iz službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) sporočili, da pri njih ni prišlo do odpuščanj, je v javnost prišla informacija, da naj bi zapečatili pisarno ene od uslužbenk.

Zapečatili naj bi pisarno Mateje Čepin, direktorice urada za kohezijsko politiko, ki naj bi jo ministrica Duša Trobec Bučan v torek pozvala k iskanju nove službe zaradi suma storitve nepravilnosti, je poročala TV Slovenija.

 

Nekdanji direktor urada za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Jure Meglič je za televizijo dejal, da mu je ministrica konec februarja očitala več stvari, med katerimi naj bi bil najbolj sporen podpis na dopisu za kabinet predsednika vlade glede izvajanja pomurskega zakona. Dodal je, da bo zaradi vseh menjav in pritiskov prišlo do zastoja pri črpanju sredstev.

 

"Gre za racionalizacijo delovnega procesa"
Iz SVLR so sicer pred tem sporočili, da odpuščanj ni bilo, prišlo pa je do racionalizacije delovnega procesa, zaradi česar so izvedli nekaj premestitev. Tako naj bi premestili Tatjano Brinc z mesta vodje splošne službe na mesto sekretarke v splošni službi, sekretarko v splošni službi Zoro Noč pa na mesto vodje omenjene službe.

Nino Omerza so iz kabineta premestili v urad za evropsko teritorialno sodelovanje, čeprav je sama predlagala premestitev v urad za kohezijsko politiko. Omerzova za TV Slovenija dogajanja ni komentirala, je pa dejala, da ni bila premeščena prostovoljno.

Poleg tega so iz urada za evropsko teritorialno sodelovanje v urad za kohezijsko politiko premestili Dimitrija Pura, Hermino Golob pa iz sektorja za mednarodne finančne mehanizme v uradu za evropsko teritorialno sodelovanje na mesto direktorice urada za evropsko teritorialno sodelovanje.

V SVLR so še poudarili, da odpuščanj in drugih premestitev ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.