Slovenija
25 ogledov

Podrlo 200 let staro lipo

Nevihte so zobe pokazale tudi na Gorenjskem. (Foto: Uroš Perenčević) Žurnal24 main
Močne nevihte z nalivi so po državi zalivale kleti objektov, sunki vetra pa povzročali škodo.

Močan veter je v nedeljo ob 20.28 sredi vasi Voglje v občini Šenčur podrl 200 let staro lipo, ki je bila pod varstvom kulturne dediščine. Posredovali so gasilci iz JZ GRS Kranj ter PGD Voglje in Šenčur. Lipo so razrezali in odstranili s cestišča.

Najhuje na Gorenjskem in Štajerskem

V nedeljo zvečer je na območju občine Cerklje na Gorenjskem zaradi močnih padavin meteorna voda zalila kletne prostore desetih objektov. Vodo so izčrpavali gasilci iz PGD Cerklje, Zgornji Brnik, Lahovče, Spodnji Brnik in Zalog pri Cerkljah.

Bolj natančno vremensko napoved si lahko preberete na našem vremenskem portalu.

Ob 21.42 pa je v občini Hoče–Slivnica osebno vozilo obtičalo v poplavljenem železniškem podvozu, ki ga je zalila meteorna voda. V Mariboru je zalilo klet stanovanjskega objekta, iz katere so gasilci izčrpali okoli 40 kubičnih metrov vode.

Nekaj po 21. uri so v Komendi gasilci PGD Komenda posredovali pri izčrpavanju meteorne vode iz kleti štirih objektov.

Padavine in krajevne nevihte še v ponedeljek
V ponedeljek dopoldne bo predvsem v severni, vzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Drugod bo več jasnine in suho. Popoldne bo večinoma sončno, v notranjosti Slovenije bodo še možne posamezne plohe in kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.