Slovenija
31354 ogledov

Arso izdal opozorilo, to nas čaka jutri

Sneg Anže Petkovšek
Pregovorno vremensko muhasti april nam prinaša izrazito spremembo, kar vremenoslovci opozarjajo že kak teden.

Smo ravno na polovici aprila, včeraj pa smo že drugi nedeljo zapored zabeležili temperaturo, ki je presegla 30 stopinj Celzija, včeraj smo celo presegli absolutni aprilski temperaturni rekord. V Metliki se je segrelo do 31,8 stopinj Celzija, poleg tega so vremenoslovci še na osmih meteoroloških postajah izmerili temperaturo, višjo od 30 stopinj Celzija. 

Znova je bilo zelo toplo tudi v višinah. Na Kredarici je bil z 12,1 stopinjami Celzija presežen aprilski temperaturni rekord, ki so ga na Arsu pred tem izmerili prejšnjo nedeljo.

Pred nami preobrat 

Kljub poletni vročini pa je pred nami sprememba vremena, kar napovedujejo že od prejšnjega tedna. Po današnjem suhem vremenu bo jutri zjutraj v severnih krajih začelo deževati. Čez dan se bodo padavine postopno širile proti jugu, popoldne bodo zajele vso Slovenijo. Vmes se bodo pojavljale tudi nevihte. Temperatura se bo spuščala, zapihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja. 

Glede vetra so na Arsu izdali opozorilo; jutri popoldne in zvečer bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem presegali 100 km na uro. Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 700 metrov, zvečer in v noči na sredo pa ponekod v osrednji Sloveniji še niže. 

Tudi v sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno in dokaj hladno, nastalo pa bo nekaj popoldanskih ploh ali neviht.

Napoved od 18. do 23. aprila 

V višinah bo od severa proti območju Alp še naprej pritekal hladen zrak, se nakazuje v vremenski sliki.

Od četrtka do torka, pojasnjujejo na Arsu, kaže na spremenljivo oblačno in sveže vreme, predvsem ob popoldnevih bodo nastajale krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5, najvišje dnevne pa od 10 do 15 stopinj Celzija. 

Pozor, ob mirnih in jasnih nočeh bo na izpostavljenih mestih možna slana.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Sonce in toplo vreme Slovenija V teh krajih v Sloveniji danes dosegli 30 stopinj! Tulipani To pravi Gregorčič Slovenija Podrobnosti: pripravite bunde, takšnega preobrata vremena že dolgo ni bilo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 13:46 15.april 2024.

    Če ne bi svinjali po nebu,tega ne bi bilo

  • GarBollo001 12:36 15.april 2024.

    Vse se vrača, vse se plača.....