Slovenija
67849 ogledov

Podrobnejša napoved glede padavin in vremena prihodnji teden

dežnik Shutterstock
Pred nami nekaj padavin in ohladitev, ki pa bo kratke sape.

Tako kot so napovedovali vremenoslovci že nekaj dni, pred nami je ohladitev. Na vremenskem portalu Neurje.si so v osveženi objavi izpostavili, da nas bo ponoči oziroma v drugem delu noči dosegla vremenska fronta, prinesla bo nekaj dežja, a večjih količin padvin ni pričakovati. Težave s sušo se bodo marsikje nadaljevale še naprej. 

Že pred večerom se lahko marsikje razvije kaka predfrontalna nevihta (v notranjosti države, na severu in vzhodu), a to ne bo močnejše narave. "Pogojev za nastanek močnejših neviht oz. neurij ni pričakovati," so jasno napovedali. .

Gibanje padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Nočne padavine z nevihtami napovedujejo tudi na Arsu, do jutra bodo zajele vso Slovenijo. Jutranje temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija. Čez dan bo sprva oblačno in deževno, dopoldne pa bo dež od zahoda oslabel in ponehal. Prehodno bo zapihal severni veter. Popoldne se bo razjasnilo, nastane lahko še kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature jutri bodo od 24 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno, a brez izrazite vročine, napovedujejo na Arsu. Nekaj več oblačnosti bo občasno na vzhodu, kjer bo v nedeljo še pihal severni veter.

Napoved do 7. avgusta

Od torka do četrtka bo nad Alpami in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna oslabelo. Takrat nas bo najverjetneje prešla bolj ali manj izražena hladna fronta.

Od torka do četrtka kaže na sončno in postopno spet bolj vroče vreme. V petek ali soboto kaže na možnost osvežitve z nekaj padavinami, napovved sklenejo vremenoslovci na Arsu.

Dež in veter Slovenija Nevihte po vsej državi, zapihal bo severni veter

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.