Slovenija
14611 ogledov

Podrobnejša napoved glede sneženja v sredo

Sneg Arso
Ker so tla ohlajena, se bo sneg hitro nabiral. Koliko ga bo zapadlo?

Za danes vremenoslovci napovedujejo pretežno oblačno vreme. "Zvečer bo na jugu pričelo rahlo snežiti, ob obali pa deževati," pravijo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija."

Ponoči se bodo padavine od juga razširile nad večji del države, na Primorskem bo zapihala šibka burja.

"Jutri bo oblačno s padavinami," napovedujejo pri Arsu. "V notranjosti Slovenije bo snežilo, v nižjih legah Primorske pa deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem do okoli 4, najvišje dnevne od -3 do 1, na Primorskem do 6 stopinj Celzija."

Sneženje v sredo bo druga večja letošnja snežna "pošiljka". "Količinsko padavine ne bodo tako obilne kot ta konec tedna, tudi razporeditev padavin bo bolj enakomerna, tako da velikih odstopanj po državi ne pričakujemo," napovedujejo pri Arsu. "Nekaj manj padavin bo na severu, več pa na jugu."

V Posočju morda brez snega

Ker je v večjem delu Slovenije snežna odeja in tudi tla so bolj ohlajena, se bo sneg hitro nabiral. "Pričakujemo, da bo do četrtka zapadlo večinoma od 10 do 20 centimetrov snega, morda ponekod na jugu nekaj centimetrov več," pišejo pri Arsu. "Zanimivo bo spremljati, koliko bo snežnih padavin na območju zgornjega Posočja v dolini Soče. Trenutni izračuni kažejo na smer vetra, ki v kombinaciji z reliefom posledično kot fen sušijo in grejejo zrak. Morda bodo tokrat tam ostali brez dodatnega snega."

V četrtek bo oblačno, predvsem na jugu in vzhodu bo občasno še rahlo snežilo. V petek bo pretežno oblačno in večinoma suho.

"Ob koncu tedna bo nad našimi kraji šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku prihodnjega tedna oslabelo," še napovedujejo pri Arsu. "Sredi prihodnjega tedna bo ob prehodu vremenske motnje možen nastanek novega ciklona v Sredozemlju."

Še naprej bo hladno

Od petka do ponedeljka bo suho, a po nižinah v glavnem oblačno vreme. Več sonca bo v višje ležečih krajih. V torek in sredo se bo spet nekoliko povečala možnost snežnih padavin. Še naprej bo hladno.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.