Slovenija
31135 ogledov

Podrobnejša napoved: Ponekod bo zapadlo do 40 centimetrov snega

Sneg
Začetek pomladi bo precej zimski.

"V večjem delu vzhodne in južne ter deloma tudi osrednje Slovenije smo se zbudili v belo jutro, ponekod bolj, ponekod manj," piše vremenski portal Neurje.si. "Danes bo v notranjosti Slovenije pretežno oblačno z občasnim rahlim sneženjem, ki ga bo več v vzhodni Sloveniji. V noči na četrtek se bo sneženje prehodno okrepilo."

Sneg v nižinah predvsem ponoči in zjutraj

Do četrtka dopoldan bo po napovedih Neurje.si ponekod v hribovitih krajih jugovzhodne Slovenije in na območju Pohorja zapadlo od 25 do 40 centimetrov suhega snega. "Od deset do 20 centimetrov snega lahko zapade tudi v nekaterih izpostavljenih krajih na Koroškem, Kozjanskem in na območju Kamniško Savinjskih Alp," pišejo pri Neurje.si. "Do deset centimetrov novega snega lahko zapade tudi na območju Haloz, Posavskega hribovja, Zasavja, v okolici Šaleške doline in drugod na Koroškem."

Drugod po Sloveniji bo snežna odeja po napovedih vremenskega portala debela največ pet centimetrov. "Čez dan se bodo temperature po nižinah namreč dvignile malenkost nad ledišče, zato se bo sneg, ki bo zelo suh, s težavo oprijemal tal," še pišejo pri Neurje.si. "Snežna odeja se bo po nižinah nabirala v glavnem v nočnem in jutranjem času."

Snežne odeje ni pričakovati v večjem delu Prekmurja, Ljubljanske kotline, Celjske kotline ter seveda na Primorskem.  

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za danes napoveduje pretežno oblačno vreme, le na Primorskem občasno delno jasno. "Predvsem v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji bo rahlo snežilo," pišejo pri Arsu. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem povečini zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija."

Jutri bo oblačno. "Na Primorskem bo povečini suho, burja se bo nekoliko okrepila," pišejo pri Arsu. "Drugod bo sprva snežilo, popoldne pa bo sneg po nižinah začel prehajati v dež. Še bo vetrovno. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija."

OPOZORILO

Na Primorskem bodo najmočnejši sunki burje predvsem jutri občasno presegli hitrost 100 kilometrov na uro.

V petek bo pretežno oblačno, dež v notranjosti Slovenije bo postopno ponehal, burja na Primorskem bo počasi slabela.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in suho vreme.

Od 28.marca do 2. aprila

Ob koncu tedna bo vpliv sredozemskega ciklona na vreme pri nas oslabel. Razvoj vremena v prihodnjem tednu je še precej negotov, verjetnost padavin se bo spet nekoliko povečala.

"V soboto in nedeljo kaže na deloma jasno in toplejše vreme, popoldanske temperature bodo okoli 15 stopinj," še pišejo pri Arsu. "Od ponedeljka naprej bo spet bolj spremenljivo, tudi z nekaj padavinami. Jutranje temperature bodo povečini nad ničlo, popoldanske pa okoli 10 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • rosanur 03:02 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Snerrilena
    Snerrilena 00:36 26.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • hooucoto 16:35 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks