Slovenija
20351 ogledov

Podrobnejša napoved: Ponoči sneg, kje ga bo največ?

Sneg
Ponoči bo v večjem delu države snežilo, sneg se lahko pojavi tudi na obali.

Vremenoslovci za danes v zahodni in severozahodni Sloveniji napovedujejo deloma jasno, drugod pretežno oblačno vreme. "Na jugovzhodu bo občasno naletaval sneg," pišejo pri Agenciji za okolje. "Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki se bo popoldne krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija."

V noči na sredo bo snežilo

Ponoči bo v večjem delu države snežilo. Sneg se lahko pojavi tudi na Obali.

"Jutri bo oblačno z občasnim rahlim sneženjem, le ob morju bo večinoma rahlo deževalo," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od -5 do 0, na Primorskem do 4 stopinj Celzija."

V četrtek in petek bo v zahodnih krajih deloma sončno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na jugovzhodu bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.

"Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, ki se bo čez dan približalo našim krajem," razlagajo pri Arsu. "Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje v nižjih zračnih plasteh z vetrovi vzhodnih smeri priteka hladen in vlažen zrak."

V soboto in nedeljo suho vreme

V petek bodo naši kraji še pod vplivom ciklona, ki se bo počasi umikal proti vzhodnemu Sredozemlju. "V soboto se bo nad Alpami prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo že v nedeljo slabelo," napovedujejo pri Arsu. "V začetku prihodnjega tedna je večja verjetnost za nastanek novega ciklona v naši bližini."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V petek bo prevladovalo oblačno vreme, večja verjetnost za jasnino bo na Primorskem. "Predvsem na vzhodu pa bo lahko občasno rahlo snežilo," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo pihala burja, drugod severni veter. V soboto in nedeljo kaže na suho vreme in več možnosti za sonce, burja na Primorskem bo vztrajala do nedelje. V začetku prihodnjega tedna se verjetnost za padavine znova poveča."

Temperature bodo ves čas ostale letnemu času primerne, čez dan se bodo gibale med nič in pet stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 15:40 22.januar 2019.

    vao kaka novica 10 cm snega, grem v klet pa zaloga hrane za en mesec, ne raje tri mesece do pomladi, šokantno prava katastrofa

  • Fulmmer 12:56 22.januar 2019.

    Tile vremenarji so isti kot tale Brooke_Harriet, ki obljublja nemogoče, letos mi sploh še ni uspelo zakurblat lopate....