Slovenija
8572 ogledov

Podrobnejša napoved za konec tedna

Dež in veter
Vremenska slika je bolj jasna, čaka nas izrazita sprememba vremena.

Vremenoslovci za popoldan napovedujejo povečini sončno vreme. "Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija."

Jutri bo sončno in vroče. "Popoldne in zvečer bodo predvsem na severu nevihte, ki so krajevno lahko tudi močnejše," napovedujejo pri Arsu. "Ponekod bo prehodno zapihal jugozahodni veter. V noči na petek se bodo nevihte razširile nad večji del države. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj Celzija."

V petek padavine in sunki vetra

V petek bo sprva oblačno s padavinami, tudi krajevnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. "Na jugu so še možne nevihte," pišejo pri Arsu. "Popoldne bo dež od severa povsod ponehal, jasnilo se bo. Občutno se bo ohladilo, pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka do zmerna burja."

Pri vremenskem portalu Neurje.si, kjer so za petek napovedovali celo sneg na Kredarici, poudarjajo, da nas v petek čaka izrazita sprememba vremena. "Do nas bo iznad Skandinavije prišel precej mrzel zrak za ta letni čas z arktičnim pridihom," pišejo na portalu. "Ker bo pri tleh začel pritekati nekoliko bolj vlažen zrak lahko nastanejo jutri zvečer prve nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše z močnimi sunki vetra. Treba je vedeti da so v času podnebnih sprememb slednje izrazite in hitre in vedno je potencial za močnejše nevihte z debelo točo. Vremenska fronta bo hitra, glavno dogajanje pa bo v noči na petek ko se bodo padavine in nevihte pričele pojavljati najprej na severu in se hitro širile proti jugu. Tako da bo petkovo jutru na severu že delno jasno, prehodno bo zapihal okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Dopoldne pa se bo od severa zjasnilo tudi drugod."

Temperature bodo aprilske

Nato bo po napovedih portala Neurje.si sledilo par svežih dni z zelo svežimi jutri, vrednosti bodo aprilske, saj bodo temperature ostale večinoma pod 10 stopinj Celzija, tudi čez dan bo tja do torka le malo nad 20 stopinjami. "Šele v torek se bo začel najhladnejši zrak v višinah umikati iz naših krajev saj se bo od zahoda nekoliko okrepilo območje visokega zračnega pritiska," pišejo pri Neurje.si. "Ravno nasprotno pa bo na Iberijskem polotoku, kjer se bo prvič letos lahko segrelo tudi do 40 stopinj in več."

Prihodnji teden bo suh

Zadnji teden v juniju bo po napovedih portala večinoma suh in prijetno topel z majhno možnostjo za kake večje padavine.

Tudi vremenska napoved uradnega vremenskega portala kaže na suho vreme v naslednjem tednu. "Od nedelje do petka bo nad zahodno in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bo z vetrovi severnih smeri pritekal postopno toplejši zrak," pišejo pri Arsu. "Od nedelje do petka kaže na suho vreme. V notranjosti Slovenije bodo najvišje dnevne temperature v nedeljo in ponedeljek večinoma pod 25, od torka do petka pa okoli 25 stopinj Celzija."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.