Slovenija
17990 ogledov

Podrobnejša napoved za prihodnji teden. Pripravite dežnike!

Oblaki Profimedia
Prava vremenska mešanica. Najprej jasnina, potem večje poslabšanje.

Vremenoslovci na Arsu za danes za zahodni del države napovedujejo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Jutri bo po njihovih napovedih precej jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju 4, najvišje dnevne od 10 do 13, na Primorskem do 16 stopinj.

V nedeljo se bo po jasnem jutru čez dan postopno pooblačilo. V ponedeljek bo oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo.

Naši kraji bodo na začetku tedna v plitvem ciklonskem območju, ki bo v noči na ponedeljek nastalo nad severno Italijo. V torek bo nastal večji in globlji ciklon nad Severnim morjem, hladna fronta bo naše kraje dosegla v sredo. V četrtek se bo ostanek te vremenske motnje zadrževal nad Jadranom in Balkanom, k nam bo prehodno dotekal nekoliko hladnejši zrak. Nato je razvoj vremena še negotov, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo od ponedeljka do srede oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo večinoma deževalo, količina ne bo velika. V četrtek bo suho, nato pa je napoved še negotova. Dnevne temperature bodo v notranjosti Slovenije večinoma od 5 do 10 stopinj.

vreme jesen dež oblačnost ptica vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Užijte konec tedna, sledi namreč grd preobrat

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:26 03.marec 2023.

    A ne bo spet rdeči alarm in pol metra snega?

  • Ender3 12:57 03.marec 2023.

    Če bi se na to odzvala znana nick prikletna imena bi bili zgotovo proti tej, mokri napovedi..

  • Avatar MS
    MS 10:04 03.marec 2023.

    pantani, vremenska napoved ni TRDITEV, je zgolj NAPOVED! Statistično je dokazano da se v 80-90% napoved tudi uresniči. V 10-20% pač ne! Meteorologija je znanstvena veda ki na osnovi trendov posameznih meteo-elementov (zračni tlak, temperature ozračja, vlažnost zraka, hitrosti vetra ...prikaži večtra gibanje ciklonov in anticiklonov etc, etc) s matematičnimi modeli predvideva -PREDVIDEVA- razvoj vremena! A tega ti pač ne razumeš in se prav neumno DEREŠ!