Slovenija
7118 ogledov

Podrobnejša vremenska napoved za božične praznike

Ivje
Božični dan bo prinesel spremembo vremena.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno in ponekod zamegljeno vreme, čez dan se bo pooblačilo tudi na Primorskem in v višjih legah. "Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 8 stopinj Celzija," prišejo pri Arsu.

Zjutraj možna poledica

Ponoči bo oblačno, v drugi polovici noči se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki bodo do jutra zajele tudi osrednje in južne kraje. "Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo, deloma snežilo, možna bo poledica," opozarjajo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 0, na Primorskem od 3 do 7 stopinj Celzija."

"Jutri bo oblačno, rahle padavine se bodo razširile tudi nad vzhodno Slovenijo in do večera povsod ponehale," napovedujejo pri Arsu. "Po nižinah bo čez dan povečini rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija."

Za vikend topleje

V petek in soboto bo pretežno oblačno, obdobja delno jasnega vremena bodo v vzhodni Sloveniji. "V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter," še pišejo pri Arsu. "Topleje bo."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V višinah bo prevladoval zahodni do severozahodni zračni tok, pri tleh pa bo večino časa območje visokega zračnega tlaka, ki bo prehodno oslabelo ob prehodih vremenskih motenj čez srednjo Evropo proti vzhodu. "Nad naše kraje bo dotekal toplejši in občasno bolj vlažen zrak," razlagajo pri Arsu. "Okrog Božiča se poveča možnost za nastanek ciklonskega območja nad severnim Sredozemljem."

Na božič sprememba vremena

Od petka dalje bo vreme suho in večinoma oblačno, več jasnine bo na vzhodu. "Pihal bo veter zahodnih smeri, ki bo prinesel otoplitev," še napovedujejo pri Arsu. "Od sobote do ponedeljka bodo jutranje temperature okoli ledišča, najvišje temperature pa bodo večinoma med 5 in 10 °C. Za Božične praznike se poveča verjetnost za padavine in tudi ohladitev."

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da bodo predbožični dnevi toplejši z manjšo pošiljko padavin v četrtek. "Južno od Ljubljane bo verjetno rahlo deževalo, obstaja tudi nekaj možnosti za žledenje, vendar kaj hujšega po mojem mnenju ne bi smelo biti," piše Gregor Skok. "Drugod bo nekaj malega snega, vendar ga bo kasneje že napovedana odjuga pobrala do nadmorske višine 1500 metrov."

Ohladitev in sneg do nižin

Na božični dan kaže na prehod vremenske fronte in morda se bo meja sneženja spet spustila do nižin. "V stratosferi bo skoraj zagotovo v zadnjih dneh decembra prišlo do razpada polarnega vrtinca," razlagajo pri vremenskem portalu. "Nad Grenlandijo naj bi nastal močan anticiklon, iznad Sibirije oziroma Arktike pa naj bi se proti Evropi spustil polarni zrak."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Holly_Blake 16:52 19.december 2018.

    Po zapustitvi mojega prejšnjega dela pred 2 meseci, sem imel nekaj sreče, da sem izvedel o tej spletni strani, ki je bila za mene varčevanje z življenjem ... Ponujajo delovna mesta, za katere lahko ljudje delajo na spletu iz svoje ...prikaži več hiše. Moja najnovejša plača po tem, ko sem delala za njih 4 tedne, je bila za 28397 $ ... Neverjetno stvar je, da je edina stvar potrebna preprosto tipkanje in d0st0p do interneta ... Preberite vse o tem tukaj ..... >>>>>>> www.Internet43.Com