Slovenija
3158 ogledov

Podrobnejša vremenska napoved za vikend, ki je pred nami

Oblaki
V ponedeljek nas bo dosegla izrazita hladna fronta.

Vremenoslovci za danes napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, občasno bo ponekod pretežno oblačno. "Ponekod bodo kratkotrajne plohe," pišejo pri Agenciji za okolje. "Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 stopinj Celzija."

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. "Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 10 do 16, ponekod na vzhodu do 18 stopinj Celzija."

V nedeljo zvečer krajevne padavine

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, daljša sončna obdobja bodo v vzhodni Sloveniji. "Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo," še pišejo pri Arsu. "Zvečer se bodo začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo v noči na ponedeljek razširile na večji del Slovenije. V ponedeljek bo oblačno z občasnimi padavinami, meja sneženja se bo spuščala. Na Primorskem bo zapihala burja."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad severno polovico Evrope je obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom doteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in vlažen zrak.

V noči na ponedeljek se bo ohladilo

V noči na ponedeljek nas bo dosegla izrazitejša hladna fronta. K nam bo postopno dotekal hladnejši zrak. "Nad severnim Sredozemljem bo nastal plitev ciklon, ki se bo v torek pomaknil nad Balkan," razlagajo pri Arsu. "Za njim bo v torek nad Alpami prehodno nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo oslabelo."

V noči na ponedeljek nas bo zelo verjetno prešla hladna fronta s padavinami. "Meja sneženja se bo spustila pod 800 m nadmorske višine," še napovedujejo pri Arsu. "V ponedeljek čez dan bodo padavine oslabele in ponehale, hladneje bo. V torek kaže na precej sončno vreme. V sredo se verjetnost za padavine znova nekoliko poveča. Tudi v nadaljevanju tedna bodo predvsem na zahodu še možne padavine."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.