Slovenija
2457 ogledov

Podrobnosti nočne nesreče motoristov, voznik umrl, drugi hudo ranjen odšel...

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
Zgodilo se je ob treh zjutraj, policist ju je poskušal ustaviti...

V prometni nesreči, ki se je okoli 3. ure zgodila na območju Orehovice v občini Zagorje ob Savi, sta bila udeležena motorista. Pri padcu z motorjem je eden umrl na kraju, drugega pa so odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Po prvih ugotovitvah je znano, da sta se dve osebi na motorju peljali po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa sta v kraju Orehovica, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padli, nato pa drseli po vozišču in trčili v nasip ob cesti.

31 letnik je na kraju nesreče umrl, 21 letnik pa je s kraja nesreče odšel peš in je bil kmalu izsleden v okolici. Mladenič je bil huje poškodovan, zato so ga odpeljali v UKC Ljubljana. "Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ni znano katera od navedenih oseb na motorju je vozila. Potrdimo pa lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade," so popoldne sporočili s Policijske uprave Ljubljana ( PU Ljubljana). 

Policist ju je poskušal ustaviti

Pojasnjujejo še, da je policist na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju poskušal ustaviti. "Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli še drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista). Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Policist je z vožnjo nadaljeval, ter nato v kraju Orehovica naletel na nesrečo," neverjeni nočni dogodek, ko je terjal novo smrtno žrtev na naših cestah, opisujejo na ljubljanksi policijski upravi. Ob tem dodajajo, da osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, še niso našli. 

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka, dodajajo. 

 
Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:25 30.november 2020.

    Kako ruknjen moraš biti , da pri napovedi sneženja , slane na ovinkih, ki so v stalni senci ali pa celo zmrznjeni vzameš motor , ne natakneš čelado in potem še bežiš pred policijo !! Tegale enostavno ni škoda !

  • erawven 21:03 29.november 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks