Slovenija
9 ogledov

“Podžupan Verlič zavaja”

Požupan Andrej Verlič trdi, da so zneski razvidni iz kandidature in da so točno Žurnal24 main
Univerzijada. Za financiranje država nima žaklja. Milijoni le prek razpisov.

“Vlada ni sprejela nobenega sklepa, razen tistega v marcu, s katerim bi določila ali se zavezala za obliko dinamike plačil za izvedbo zimske univerzijade. Država namreč nima proračunskega žaklja oziroma postavke, na kateri bi imela namenska sredstva za zimske študentske olimpijske igre,” je jasen Darko Repenšek, predstavnik vlade v organizacijskem odboru za univerzijado.

Piše, da bo plačala država
Na mestnem svetu pa je podžupan Andrej Verlič poudaril, in v gradivu je tudi zapisano, da bo Republika Slovenija pokrila stroške organizacije in izvedbe športnega dogodka v višini pet milijonov evrov, država pa bo tudi sofinancirala gradnjo športne infrastrukture v višini nekaj več kot 4,5 milijona evrov. “To ni res,” je kratko dodal Repenšek.

Denar prek razpisov
Marca je vlada sprejela le sklep, da bo zagotovila do 30 odstotkov sredstev za univerzijado oziroma 12,5 milijona evrov in tri milijone evrov za plačilo pristojbin, ni pa določila, koliko bo namenila za posamezne namene. Doslej je dorečeno le, da bo država zagotovila 12,5 milijona evrov, a prek javnih razpisov. Kot smo izvedeli, pa si organizatorji želijo razdelitve denarja, kot ga navaja podžupan Verlič in so v ta namen tudi poslali ministrstvu za šolstvo in šport takšen predlog pogodbe, a smo iz zanesljivih virov izvedeli, da pogodba še ni sklenjena in da je malo verjetno, da tudi bo v takšni obliki.

Vedno bolj skeptični
Mestni svetniki pa so bili včeraj precej kritični do pripravljenega gradiva. Univerzijado sicer podpirajo, a so vedno bolj skeptični do tega projekta. Zanimalo jih je, kdo bo nadziral porabo denarja v podjetju Univerzijada, d. o. o., ki ni še niti ustanovljeno. Gregor Pivec iz SDS, ki sicer podpira projekt, pa je zaskrbljen, ker je za pripravo dokumentacije potrebnih več let in upa, da bodo projekti pripravljeni tako, da bodo uspeli pridobiti evropska in državna sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.