Slovenija
19 ogledov

Podžupansko kupčkanje

(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Kalkulacije. SDS in DeSUS hočeta podžupanski mesti.

“Če mi bodo ponujeni resorji, ki si jih želim, bom sprejel podžupansko mesto,” napoveduje Tomaž Kancler, za zdaj še nestrankarski mestni svetnik in kandidat za župana Maribora.

Ujčič podžupan
Koalicija. Valter Drozg, DeSUS, je potrdil, da se bodo pridružili koaliciji: “Seveda želimo, da je Janez Ujčič podžupan in da prevzame resor, ki ga je zdaj imel Rok Peče.” Ujčič pa je pojasnil, da si želi biti neprofesionalni podžupan in da bo pod sabo imel tudi kulturni resor.

Koalicija že sestavljena
Kot smo prvi in takoj po volitvah napovedali, se je Franc Kangler že dogovoril, da bodo z njegovo listo in SLS v koalicijo stopili tudi svetniki SDS in DeSUS. “Obljubil sem, da bom imel 30 mest v mestnem svetu, in tako tudi bo. Oboji pa seveda pogojujejo podžupanski mesti,” je za Žurnal24 pojasnil Kangler, ki pa ju še ni potrdil.

Kancler član SDS?
Gregor Pivec, predsednik mestnega odbora (MO) SDS, pa še ni želel napovedati, ali držijo informacije, da naj bi v teh dneh Kancler vstopil v SDS in da bo prav on podžupan. “V stranki se moramo še dogovoriti,” je pojasnil. Kot pa smo izvedeli iz vrha omenjene stranke, je že vse napeljano k temu, da se jim Kancler pridruži. “Tega ne morem potrditi in komentirati. Obrnite se na Pivca,” je pridružitev k SDS komentiral Kancler.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.