Slovenija
22 ogledov

Podžupanstvo SLS

Svetniki so se pred objektiv postavili v grajskem atriju. (Foto: Nada Černič Cve Žurnal24 main
Pričakovanja. Prvi podžupan bo zagotovo iz vrst SLS, drugi je še uganka.

“Podžupana bom imenoval iz vrst naše stranke, ki je v občinskem svetu najmočnejša,” je povedal župan Srečko Ocvirk. Na včerajšnji konstitutivni seji občinskega sveta o tem še niso govorili, vse pa bo odločeno do konca leta. Kot je bilo razumeti, bo župan imenoval še enega podžupana, izbral pa naj bi ga s konsenzom in usklajevanjem. “A končno besedo bom imel sam,” je povedal Ocvirk, ki za imenovanje ne potrebuje soglasja svetnikov.

Mandatna komisija
Imenovana. Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja bo vodil Božidar Groboljšek, SLS, njeni člani pa so še Jože Imperl, Janez Kukec, Jože Žnidarič, Tomaž Lisec, Ivan Orešnik in Jože Roštohar.

Kdo bo drugi
“Če bi me povabil, bi povabilo sprejela, z željo, da bi se z županom več pogovarjala,” nam je zaupala dosedanja podžupanja Breda Drenek Sotošek iz vrst Socialnih demokratov (SD), ki je po številu glasov na tretjem mestu, zato potihoma pričakujejo ponudbo.

DeSUS, ki ima sicer prav toliko svetnikov kot SD, pa na podžupansko mesto ne računa, čeprav je njihova stranka podprla kandidaturo župana Ocvirka. “Če bi bil jaz Ocvirk, bi za podžupana imenoval Rada Kostrevca,” je bil odkrit Dušan Močnik iz DeSUS. 

Skoraj neverjetno pa je, da bi podžupansko mesto pripadlo Slovenski demokratski stranki (SDS), čeprav ima v občinskem svetu kar šest svetnikov. “Mislim, da jim Ocvirk zameri napade v predvolilnem boju, kjer je županski kandidat SDS Tomaž Lisec ostro kritiziral delo župana in prekomerno trošenje občinskega denarja za nekatere projekte,” je povedal eden od svetnikov, ki ne želi biti imenovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.