Slovenija
83 ogledov

Poezijo ponesli med ljudi

Branje poezije v UKM
1/9
UKM
Štirje pesniki brali poezijo na stopnišču, v avli, v kavarni in pred pultom za izposojo.

Univerzitetna knjižnica Maribor je včeraj, v sodelovanju z avtorji novega literarnega fanzina Literarna krpanka, ki je izšel pri Subkulturnem azilu, priredila nekoliko drugačen literarni dogodek.

 Štirje pesniki - Dominika Portić, Jan Šmarčan, Gregor Lozar in Tonja Jelen so točno opoldne nenapovedano začeli brati svoje pesmi na knjižničnem stopnišču, v avli, v kavarni in pred pultom za izposojo. "Namen nenapovedanega literarnega dogodka je bil nagovoriti naključne poslušalce s spontanostjo, morda zbuditi celo občutek presenečenja nad nepričakovanim dogodkom," so pojasnili v UMK.

Štirje različni stili

Štirje pesniki, različni po stilu nastopa in pojavi, so se kot bralci eden za drugim zvrstili na vseh štirih lokacijah in brali poezijo – ponekod mimoidočim uporabnikom knjižnice, drugod sedečim ob nekem drugem početju (branju v Turnerjevi čitalnici, klepetu v kavarni, čakanju na knjige, študiju).

"Naključni poslušalci so odreagirali različno - s presenečenjem, začudenjem, pozornostjo, naklonjenostjo, zlasti v kavarni, kjer je nastalo prijetno literarno vzdušje pa tudi s spontanim aplavzom," so o dogodku, ki ga bodo avtorji še ponovili, povedali v knjižnici.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.