Slovenija
24 ogledov

Pogačarju še en teden

Upniki Gradišča v boju za svoj denar ne izključujejo niti javnega zbora. (Foto: Žurnal24 main
Gradišče. Upniki ponudbo za poplačilo pričakujejo do 2. novembra.

“Igor Pogačar je našemu odvetniku posredoval ponudbo za poplačilo, ki pa smo jo zavrnili, saj je bila podcenjujoča. Po dogovoru novo ponudbo o načinu plačila pričakujemo do 2. novembra,” nam je povedal Marjan Šircelj, predstavnik 26 upnikov Gradišča, ki jim dolguje 1,2 milijona evrov brez obresti. 

V prekršku
Letno poročilo. Na Ajpesu so nam povedali, da Gradišče še ni predložilo revidiranega letnega poročila za lani, čeprav bi po zakonu to moralo storiti, zato Ajpes vodi postopek o prekršku. “To bomo uredili,” odgovarja Tevž Tavčar.

Na vprašanje, zakaj se ne pogajajo z novim lastnikom, Tehnoservisom, odgovarja, da je njihov dolžnik nekdanji lastnik, Pogačarjev Ram Invest. “Če pa je Tehnoservis res prevzel del 3,7 milijona evrov vrednega kredita, ki ga je leta 2008 pri Gradišču vzel Ram Invest, bo naša prva zahteva, naj kredit vrne,” pravi Šircelj, ki se sprašuje, ali ni prevzem podjetja le predstava za javnost.

Plač še ne bo
Toda vmes je še predlog za prisilno poravnavo, ki ga mora Gradišče dopolniti. “Pripravljamo program finančnega prestrukturiranja, o katerem pa še ne morem govoriti,” nam je dejal Tevž Tavčar, direktor Gradišča. Vprašali smo ga tudi, ali bodo delavci, ki so začasno zamrznili stavko, v skladu z dogovorom do konca meseca prejeli septembrske plače in regres. “Težko rečem, ali nam bo uspelo. Če ne bo šlo, se bomo poskušali dogovoriti za odlog,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.