Slovenija
18 ogledov

Pogačniku še 69 tisočakov

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Nadomestilo. Milan Pogačnik se ne vrača v službo. Do upokojitve, a največ eno leto, bo še prejemal plačo.

Milan Pogačnik, odstopljeni minister za kmetijstvo, bo naprej prejemal ministrsko plačo. To so nam potrdili v parlamentu, na katerega je moral Pogačnik kot fizična oseba sam nasloviti prošnjo.

Kresalova lobira po parlamentu
Podpora. Pred drugo opozicijsko interpelacijo, ki jo čaka, je ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal včeraj svoje argumente predstavljala poslancem koalicije. Vprašljiva naj bi bila predvsem podpora DeSUS.

Še 69 tisočakov
V parlamentu so nam povedali, da bo lahko Pogačnik ministrsko plačo prejemal "do izpolnitve pogojev za upokojitev po splošnih predpisih, vendar najdlje za dobo enega leta". Januarja letos je prejel 5.812 evrov bruto plače oziroma 3.022 evrov neto. Če bo nadomestilo izkoristil do konca, pomeni, da bo iz proračuna za Pogačnika steklo še 69.742  evrov.

Na kmetijskem ministrstvu nam niso znali pojasniti, ali bo za nadomestilo zaprosila tudi Pogačnikova državna sekretarka Sonja Bukovec, z vlade pa odgovora še nismo prejeli. Bukovčeva je sicer januarja zaslužila 5.283 evrov bruto oziroma 2.769 evrov neto.

Podpora Marušiču ni stoodstotna
V kratkem pa se bo lahko upokojil minister za zdravje Borut Miklavčič. Dorijan Marušič je od zdaj že uradni kandidat za ministra za zdravje. Premier Pahor po pogovorih z vodji poslanskih skupin sicer meni, da ima Marušič zadostno podporo poslancev. Medtem pa v Desusu zaradi pomislekov glede Marušičevega nezadostnega zavzemanja za krepitev javnega zdravstva pravijo, da bodo glasovali po “svoji vesti”. Marušič namerava, tudi če bo minister, naprej delati kot zdravnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.