Slovenija
25 ogledov

Pogaja se še o višini kazni

slovenija 30.03.12, Hilda Tovsak, afera Cista Lopata, cista lopata,  sodba, sodi Anže Petkovšek
Oškodovanje. Hilda Tovšak neura dno že odločena, da bo priznala sporne posle pri obnovi dvorca in term.

Nekdanja šefinja gradbenega podjetja Vegrad Hilda Tovšak se, neuradno, nagiba k temu, da sodišču prizna nezakonite posle podjetja pri obnovi dvorca Betnava pri Mariboru in obnovi Rimskih term, kar ji očita tožilstvo.

Preložili za en teden

Tovšakova se je zato skoraj štiri ure za zaprtimi vrati dvorane celjskega sodišča pogajala s tožilcem za kazen, ki bi jo doletela, če prizna sporne posle, ki so škodovali Vegradu. "O bistvenih elementih sporazuma smo se načeloma dogovorili, vendar je ostalo še nekaj odprtih vprašanj, ki jih mora gospa Tovšakova razčistiti," pravi njen zagovornik Boris Kanduti. Sodišče je zato na njegovo prošnjo včeraj obravnavo proti Tovšakovi preložilo do naslednje srede.

Komentarjev 2
  • francek 15:42 02.julij 2013.

    Pa nima se kaj pogajati, strpati jo v zapor ali še bolje izročiti jo delavcemk ki jih je obkradla, ter ji zaplenit premoženje njej in njeni žlahti.

  • kapibara 14:28 02.julij 2013.

    - Da se nekdo pogaja o kazni, pomeni da je kriv..!!- Kako se lahko potem sodišče kupčka za višino kazni..to bo dokazano tudi v sodnem postopku..!! in bo kazen primernba ?? !! ( so večinoma preblage)..Ali - se ...prikaži več je pogajala za provizijo v žep ali jo je določila...???