Slovenija
29 ogledov

Pogajal bi se "pod mizo"

Da se je minister o DPN za Luko Koper začel dogovarjati “pod mizo”, je nekatere Žurnal24 main
Prometni minister. Zaradi pogajanj s koprskim županom razburil sodelavce.

Vlada tudi včeraj ni odločala o sprejetju državnega prostorskega načrta (DPN) za Luko Koper. Po naših informacijah je dokument z dnevnega reda umaknil prometni minister Patrick Vlačič, v ozadju pa so njegova pogajanja “pod mizo” s koprskim županom Borisom Popovičem.

Kaj pravi minister
Razlaga
. Minister je najprej sporočil, da nam bo na vprašanja odgovoril v zakonskem roku osmih dni. Ob koncu dneva pa si je premislil in sporočil, da za prihodnji teden načrtuje sestanek s predstavniki koprske občine, ki je dala še nekatere predloge, med njimi tudi za odškodnino pod določenimi pogoji.

Vlačič namreč formalno in javno ne pristaja na spremembe DPN, z županom pa se je po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah mimo svojih sodelavcev začel dogovarjati o tem, da bi koprske pripombe upoštevali pozneje, pri pridobivanju gradbenih dovoljenj.

Hoče tudi odškodnino
Koper zahteva tudi garancijo, in sicer v obliki odškodnine v višini deset milijonov evrov. “Pa saj tega denarja ne bo treba izplačati, če bo dogovor o spoštovanju naših pripomb upoštevan. Mi hočemo neko garancijo, ni pa nujno, da bo obveljal ta znesek odškodnine,” razlaga Popovič. Če pa koprske pripombe ne bodo upoštevane, bodo po njegovih napovedih uporabljene vse pravne možnosti, da zdajšnja različica DPN ne bo realizirana. Luka Koper je sicer za pripravo dokumenta plačala dobre tri milijone evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.