Slovenija
15 ogledov

Pogajanj ne bo

Okoli 80 delavcev jeseniškega obrata Hidrie Rotomatike je včeraj popoldne, čepra Žurnal24 main
Danes predvidenih pogajanj med vodstvom in stavkovnim odborom jeseniške Hidrie Rotomatike ne bo, čeprav so stavkajoči pričakovali nasprotno. Stavko zato nadaljujejo do izpolnitve zahtev.

Čeprav je predsednik stavkovnega odbora Andrej Robič še v četrtek pričakoval, da se bodo danes pogajanja z vodstvom nadaljevala, teh ne bo. Zakaj, odločitve vodstva Robič ni znal pojasniti.

Na Jesenicah delo stavkajočih opravljajo delavci iz idrijskega obrata Rotomatika, "a se še vedno ne dela v takšnem obsegu, kot bi se, če ne bi stavkali", je v četrtek dejal Robič.

Dviga plač na Jesenicah ne bo
V vodstvu Hidrie so medtem pojasnili le, da pogajanj s stavkovnim odborom Hidrie Rotomatike na Jesenicah danes ne bo.

V podjetju vztrajajo, da se bodo v torek sestali z reprezentativnimi sindikati in z njimi predvidoma podpisali novo podjetniško kolektivno pogodbo. Zahteve stavkajočih na Jesenicah, ki se nanašajo na dvig plače, pa so iz teh pogovorov izvzete.

O višini škode, ki nastaja zaradi stavke, v Hidrii še ne morejo govoriti, jo pa sproti beležijo in se trudijo svojim kupcem zagotavljati pravočasne dobave.

Stavka do izpolnitve zahtev
Stavkovni odbor je napovedal, da se bo stavka nadaljevala vse do izpolnitve zahtev oziroma sklenitve kompromisnega dogovora, ki bi bil v korist delavcem.

V skoraj teden dni trajajoči stavki, ki je med sindikatom Neodvisnost in vodstvom podjetja sprožila številna medsebojna obtoževanja o zavajanju javnosti, po podatkih Hidrie sodeluje 60, po trditvah sindikata pa 80 zaposlenih v jeseniški Rotomatiki, kjer je po podatkih Hidrie 170, po podatkih sindikata pa 130 zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.