Slovenija
17 ogledov

Pogajanja o dolgu

Zvonko Šavor, direktor KPL, je povedal, da je letošnjo zimo v Ljubljani zapadlo Žurnal24 main
Načrti in poraba. Razlike za tri milijone evrov.

“Mestna občina Ljubljana (MOL) koncesijske obveznosti redno plačuje, in sicer 1,008 milijona evrov na mesec,” so na vprašanje o dolgu KPL za zimsko službo odgovorili na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Dodali so, da je zimska služba zajeta v koncesijski pogodbi, in zanikali dolg KPL.

Zvonko Šavor, direktor KPL, je dejal, da to drži – da MOL formalno KPL ne dolguje ničesar, saj plačujejo njihove storitve po dvanajstinah. Vendar pa, kot je povedal, dvanajstine niso sledile stroškom za letošnjo zimsko službo.

“Težko jo je načrtovati, saj ne vemo, koliko snega bo,” je dodal. Letos ga je bilo kar enkrat več od načrtovanega, zato se zdaj KPL pogaja z MOL, da bi jim krili dodatne stroške.

Ponovil je, da bodo dolgove za zimsko službo do podizvajalcev – dolgujejo jim 700 tisoč evrov – za zdaj krili iz rednega vzdrževanja oziroma iz tekočih dvanajstin.

Na MOL sicer pravijo, da je bilo stroškov za letošnjo zimsko službo za 6,6 milijona evrov, Šavor pa je dejal, da je pri tem pomembno tolmačenje, kaj vse spada k zimski službi.

Kot je že večkrat povedal, KPL k zimski službi šteje tudi krpanje udarnih jam in podobne sanacije po zimi. Po njihovih podatkih je tako letošnja zimska služba stala 9,6 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.