Slovenija
9 ogledov

Pogajanja pred napovedano stavko kardiologov

Zdravniki Profimedias
Kardiologi mariborskega UKC, ki so za 21. julij napovedali stavko, bodo danes z vodstvom UKC skušali najti rešitev. V ljubljanskem UKC medtem danes obravnava poročila o stanju na otroški srčni kirurgiji.

Glavno jedro spora med mariborskimi kardiologi in vodstvom tamkajšnjega kliničnega centra so plačila za interventne posege. Kardiologi zahtevajo plačilo po storitvi in ne po beleženju minut, plačilo parkirnine, ko so klicani na interventne kardiološke posege, ter enako število dni dodatnega dopusta iz naslova ionizirajočega sevanja kot zdravnikom, ki so stalno izpostavljeni temu sevanju.

Ker v dosedanjih pogovorih z vodstvom UKC Maribor niso uspeli najti skupnega jezika, so prejšnji teden napovedali, da bodo 21. julija začeli s stavko. V okviru te bi bilo poskrbljeno za urgentne primere, redni programi pa bi odpadali.

Podporo mariborskim kardiologom je prejšnji teden izrekel tudi glavni odbor Fides in jim zagotovil strokovno in logistično podporo. Stavka bo potekala do izpolnitve stavkovnih zahtev oziroma do podpisa sporazuma o rešitvi stavkovnih zahtev, preprečil pa bi jo lahko le dogovor z vodstvom UKC.

Mariborski kardiologi so sicer prišli v konflikt z vodstvom bolnišnice zaradi plačila za delo zunaj rednega delovnega časa, ki je po uvedbi elektronskega evidentiranja delovnega časa nižje od plačila njihovih kolegov v UKC Ljubljana. Trije starejši zdravniki so zato preklicali soglasje za delo ponoči, kar stopi v veljavo s 17. julijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.