Slovenija
25 ogledov

Pogajanja v Hitu niso stekla

“Od uprave zahtevamo spoštovanje zakonov, zaustavitev nepotrebnih odpuščanj in z Žurnal24 main
Ker se predsednik uprave ni udeležil pogajanj, so jih prekinili.
Ko je največ gostov
Stavka. V decembru, ko Hitove igralnice obišče največ gostov v letu, bi stavka povzročila veliko škode in ogrozila dodatna delovna mesta. Do konca leta bo namreč družbo sporazumno zapustilo 260 zaposlenih, če stavka bo, pa bi se lahko seznam presežnih delavcev, ki zdaj predvideva še 41 ljudi, še podaljšal.

Po napovedi stavke v Hitu za vse konce tedna v decembru so bila za včeraj napovedana pogajanja. Ker se predsednik uprave Drago Podobnik pogajanj, ki so se na sedežu družbe začela ob 17. uri, ni udeležil, so padla v vodo.

“Predsednik uprave Drago Podobnik ne vidi potrebe po spremembi pogajalske skupine, ki ima vsa njegova pooblastila in je do zdaj svoje delo opravila korektno in konstruktivno,” so sporočili iz kabineta Hitove uprave.

“Drugi so nekredibilni”
“Če v pogajalski skupini ne bo Podobnika, predsednika uprave družbe, nima smisla, da se sploh pogajamo, saj so drugi člani pogajalske skupine že pokazali, da so nekredibilni.

Taka pogajanja ne peljejo nikamor.
Iztok Černigoj

Taka pogajanja ne peljejo nikamor,” je pred začetkom pogajanj povedal Iztok Černigoj, predsednik novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev Slovenije.

Iz kabineta Hitove uprave pa so stavkovne zahteve še enkrat ocenili kot neutemeljene, obnašanje vodstva igralniškega sindikata pa kot nezrelo, neresno in neodgovorno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.