Slovenija
3 ogledov

Poglej čudo radio

Radio nas spremlja vsak dan. Doma, v avtomobilu, trgovinah, skratka zmeraj in povsod. Tako lahko spremljamo novice, glasbo in tisto kar je običajno najbolj zanimivo - pogovore, tolmačenja in razmišljanja radijcev, ki debatirajo o vsem mogočem in zabavajo poslušalce. Čeprav celotna zadeva preko radijskega sprejemnika izgleda do konca resna in načrtovana do najmanjše potankosti, pa v resnici pogosto ni tako, saj se studiu odvija pravi šov in drama.

Vsaj tako je na radiu Antena, kjer smo obiskali Jeana Frbežarja in Sebastijana Cegnaraja v Anteninem zajtrku. In kako zadeva pravzaprav zgleda v resnici? Ravno na ta dan se je odvilo poslednje dejanje velike nagradne igre Poglej čudo, kjer je srečna finalistka Vesna Erjavec iz Brezovice izmed osmih kuvert v katerih so bile zapisane različne imenitne destinacije izžrebala tisto ki si jo je najbolj želela - odšla bo na Kitajsko kjer si bo med drugim ogledala znameniti kitajski zid.

Sicer pa se je v studiu dogajalo marsikaj. Seba in Jean - to sta tista fanta ob katerih človek ne more ostati resen, pa naj se še tako trudi - svoj delavnik in dan začneta okoli četrte ure zjutraj ko se odpravita proti radiu. Sledi obvezna jutranja kava ali dve, ki ju nekako postavita na noge in "zbrihtata". Potem preletita dogajanje in novosti tistega ali prejšnjega dne, nakar slušalke na glavo, pred mikrofon in se začne. Debata o tem in onem, napovesta vreme in prometne novice, vmes ju obiščejo razni "firbci", spet drugi se oglasijo na kavi ali ju pridejo zgolj pozdravit, in prav to je zanimivo, saj se za razliko od drugih radiev tukaj resnično odvija pravi resničnostni šov. Ko na primer bolj v šali kot zares v eter povesta da jima je pa spet zmanjkalo nečesa, pridejo poslušalci in jima to stvar dejansko prinesejo. In kaj ko ostaneta brez besed?

Seveda se to ne zgodi nikoli, še posebej ne takrat ko jima gre kaj narobe in na primer zablokirajo računalniki, kar se seveda tudi dogaja. Pri tem pa ne gre pozabiti niti na največjo neumnost ki sta jo naredila. Teh je vsak dan toliko, pravita Jean in Seba, da bi težko izpostavila največjo traparijo. Na primer, ko je Jean iz nekega hudega žura šel direktno v službo in kinkal med vsako pavzo, Seba pa se je nekoč pripeljal precej daleč od doma v službo zgolj zato, da je v eter povedal, da si bo danes vzel prost dan, saj je v nekem zakonu prebral člen ki določa, da si lahko zaposleni en dan v letu vzame dopust na katerikoli dan. Tako se je obrnil in odšel, Jean pa je zadevo tisti dan speljal do konca sam. Kakorkoli, na radiu je vse mogoče. Neumorna, simpatična, klepetava in vesela fanta končata svoje delo ob desetih nakar ponovno sledi kava in debata na dvorišču in nato novim dogodkom in pripetljajem na poti. Skratka dogaja se resnično veliko zanimivih, nepredvidljivih in neobičajnih stvari ki dajo radiu poseben in svojevrsten čar. In morda prav zato velika večina tistih medijcev, ki so kdajkoli delali na radiu pravi, da radio ostaja njihova prva in največja ljubezen. Zdaj v to verjamemo tudi mi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.