Slovenija
35 ogledov

Poglej, preden koplješ

Kataster gospodarske javne infrastrukture je pomemben korak za Posavje. (Foto: N Žurnal24 main
V dolenjski izdaji tiskanega Žurnala24 pišemo: Kataster. V njem je vrisana gospodarska javna infrastruktura.

Posavje. Geodetski zavod Celje je po naročilu regionalne razvojne agencije (RRA) izdelal kataster gospodarske javne infrastrukture (GJI) v Posavju, vanj pa ni vključena Občina Brežice. “V občini smo že imeli delni kataster, ki smo ga dopolnili,” so povedali na občini. “Kataster, ki je stal pol milijona evrov, bo pripomogel k preudarnemu odločanju, predvsem pri pripravi prostorskih planov,” je dejal direktor RRA Martin Bratanič. Vsem so znani primeri, ko se pri gradnji objektov poškodujejo posamezni kabli, ker nihče ne ve, kje so zakopani. Pregleden kataster vpliva tudi na hitrost izdelave projektne dokumentacije pri pridobivanju soglasij za gradnjo.

Na novo je bilo zajetih več kot tisoč kilometrov komunalnih vodov in več kot 32 tisoč drugih objektov GJI,” je v imenu izvajalca naštel Dominik Bovha. Roman Perčič, predstavnik občin, je dodal, da bodo morale občine kataster dopolnjevati, saj je veliko cest še v zasebni lasti. “Tudi nekatere kanalizacije, vodovodi in omrežja za kabelsko televizijo so bili zgrajeni brez urejene služnosti,” je opozoril Perčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.