Slovenija
38 ogledov

Pognali so se s 17 metrov

skoki z mosta
1/15
Saša Despot
Kanal ob Soči je gostil 22. izvedbo Skokov z mosta.

Na prireditvi, kjer so se pogumneži iz Slovenije in tujine pomerili v skokih z višine 17 metrov, je bilo več tisoč obiskovalcev. Poleg skokov so si obiskovalci lahko ogledali tudi domače izdelke in pridelke ter starodobnike, letošnje Skoke z mosta pa so sklenili z izborom za miss Soče.

Vrhunec dogajanja je bilo ob 16. uri, ko so se z višine 17 metrov v globine Soče pognali pogumni tekmovalci. Udeležbo so že prej potrdili dosedanji zmagovalci in favoriti tekmovanja, od staroste kanalskih skokov Pina Auberja iz Trsta do Slovencev Aleša Karničnika, Jerneja Klinarja in Jana Vončine ter Srba Borka Miladinovića.

Pol ure pred skoki s 17 metrov višine so se predstavili tudi mladi, ki so skakali z višine 4,5 metra. Že dopoldne so za mlade skakalce pripravili posebne delavnice za skoke v reko.

Lega Kanala na kanjonu reke Soče in slikovit most, ki povezuje oba bregova reke, že od nekdaj izzivata domače in tuje skakalce, da preizkusijo svojo spretnost in hrabrost ter se poženejo z mostu v smaragdno globino reke Soče. Leta 1988 so proslavo ob zadnji vožnji muzejskega vlaka obogatili s skoki z mostu, ki so že naslednje leto postali uradna prireditev. Od takrat so skoke z mosta priredili skoraj vsako leto. Prireditev je leta 1991 odpadla zaradi vojne, leta 1999 je pod most naneslo veliko količino gramoza in so skoke zaradi varnosti izvedli z znižanega odskočišča, leta 2002 skokov zaradi dežja niso izvedli, leta 2007 pa so jih zaradi spremenjene globine reke izpeljali s skakalnice na levem bregu Soče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.