Slovenija
21 ogledov

Pogodba s Patrio (zaenkrat) ostaja

V sredo se želita Zalar in Pahor sestati in pogovoriti z generalno državno tožil Žurnal24 main
Pahor je zatrdil, da dosedanje preiskave in ukrepi pristojnih organov ne zadostujejo za odpoved pogodbe s Patrio. Naslednji teden želita z Zalarjem obiskati Brezigarjevo.
Vpogled v tožilski spis v zadevi Patria: premier v zvezi s tem pravi, da o tej zadevi ne želi niti ne sme imeti mnenja. Napovedal je, da se bosta s pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem poskušala dogovoriti za obisk pri generalni državni tožilki Barbari Brezigar. Z njo se želita pogovoriti o novem zakonu o državnem tožilstvu in nekaterih vprašanjih, ki pa ne zadevajo avtonomnega in suverenega dela tožilstva.

Ne bi se mogli izogniti tožbi
Premier Borut Pahor je danes sporočil, da dosedanje preiskave in ukrepi organov trenutno ne zadostujejo za odpoved pogodbe s Patrio. Država se pri morebitni odpovedi pogodbe tako še ne bi mogla sklicevati na protikorupcijsko klavzulo in se istočasno izogniti odškodninski tožbi.

Iščejo pot do manjšega števila oklepnikov
Poskušajo pa najti odgovor, ali bi lahko zaradi gospodarske krize – ne da bi s tem ogrozili varnost vojakov – zmanjšali število oklepnikov in znižali cene. S tem je zavrnil pisanje Dela, da se je vlada že odločila za razveljavitev pogodbe.

Kriza spremenila stališča vlade
Predsednik vlade je sicer poudaril še, da se za nakup patrij nismo odločili "kar tako", temveč zaradi potreb vojske – postavlja pa se vprašanje, ali lahko država v času krize izpolni pogodbo za določeno število vozil ter ali lahko zaradi spremenjenih okoliščin doseže spremembo v številu vozil in znižanju cene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.