Slovenija
17 ogledov

Pogodba z občino še velja

Srečko Vilar Mediaspeed.net
Sezona še nedavno ogrožena. Terme Maribor pomagajo s kadri.

“Interesa za nakup Športnega centra (ŠC) Pohorje za zdaj ni. Mogoče bo to aktualno kdaj pozneje,” je pojasnila Leonida Vidovič, prva dama Term Maribor.

Kot smo že poročali, je ŠC Pohorje v hudih finančnih težavah, iskali naj bi strateškega partnerja. Kot je bilo včeraj razvidno iz javno dostopnih podatkov, ima omenjeno podjetje, ki je od države dobilo tudi 9,5 milijona evrov pomoči za izgradnjo infrastrukture, blokirane nekatere račune. Podjetju naj bi grozil tudi stečaj, smo izvedeli od virov blizu podjetja. Več vprašanj o stanju v podjetju smo naslovili na direktorja podjetja Srečka Vilarja, vendar nam do zaključka redakcije ni odgovoril.

Do novega prokurista?

Neuradno smo izvedeli, da naj bi na ŠC Pohorje najbolj pritiskale banke – in sicer Nova KBM in NLB –, naj poiščejo ustreznega strateškega partnerja, ki bi saniral podjetje. Banke naj bi predlagale tudi novega prokurista, tako naš vir, ki bi bdel nad dogajanjem v podjetju.

V Termah Maribor pa naj bi ŠC Pohorju v zimski sezoni pomagali s svojimi kadri in nasveti. “Ogrožena je bila celotna zimska sezona in delovna mesta. Zadovoljni smo, da se jim je vsaj trenutno uspeli dogovoriti z bankami, da nam dajo še nekaj časa,” nam je pojasnil eden izmed zaposlenih v ŠC Pohorje. Dodal je, da je v zadnjih nekaj mesecih zaradi finančnega stanja podjetje zapustilo tudi nekaj vodilnih kadrov.

Posredovala tudi občina

“Tudi mi smo posredovali pri pogovorih z bankami. Če ne bi bilo zimske sezone, bi bila to velika škoda za mesto,” nam je povedal Milan Mikl, podžupan občine Maribor. Na vprašanje, ali občina razmišlja tudi o tem, da naj bi upravljanje vzpenjače kmalu prevzelo občinsko podjetje Marprom, pa je dodal: “O tem za zdaj ne razmišljamo. Mi do ŠC Pohorje izpolnjujemo koncesijske obveznosti. Njihova pogodba še vedno velja.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.