Slovenija
29 ogledov

Pogodba za 240 milijonov

Edvin Sever Nace Novak
Iskra Avtoelektrika. Elektromotorji za servovolane za ameriško podjetje.

“Opažamo sicer umirjanje rasti naročil, zlasti za november in december so nekoliko nižja od pričakovanih, vendar upamo, da tako drastičnega upada, kot se je zgodil leta 2008, ne bo. Letos poslujemo uspešno, do konca leta pričakujemo poslovanje v okviru načrtov, torej z dobičkom v višini štiri milijone evrov, morda celo nad njimi,” pravijo v Iskri Avtoelektrika, ki jo vodi predsednik uprave Edvin Sever.

Včeraj so predstavili nekaj podrobnosti pogodbe, ki so jo za obdobje 14 let sklenili z ameriško korporacijo Nexteer Automotive, in sicer za dobavo elektromotorjev za servovolane. Pogodba je vredna 240 milijonov evrov. Kot Nexteerjev razvojni dobavitelj postaja Iskra Avtoelektrika tako ena od vodilnih svetovnih proizvajalcev motorjev za električne servovolanske sisteme.

Avtomatizirano

Redna proizvodnja se bo začela sredi leta 2013, na njen račun pa se bo število zaposlenih, v celotni skupini jih je sicer zdaj skupno 2.600, povečalo le za 30 ljudi, kolikor jih zahteva projekt. Proizvodnja tega izdelka bo namreč popolnoma avtomatizirana.

Elektromotor za servovolane je sicer plod lastnega znanja, razvili pa so ga za zadnjem letu in pol, pravi Sever. V investicijo za posodobitev proizvodnje in nova orodja bodo namenili sedem milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.