Slovenija
52 ogledov

Pogojna kazen za tožilca

Robert Stojko Delo
Nekdanjemu murskosoboškemu tožilcu Robertu Stojku je senat mariborskega okrožnega sodišča zaradi korupcije izrekel obsodilno sodbo.

“Pogojno sodbo smo želeli doseči,” je po izreku sodbe komentiral Igor Vinčec, odvetnik nekdanjega murskosoboškega tožilca Roberta Stojka. Temu je sodišče zaradi jemanja podkupnine dosodilo leto in pol pogojne kazni s preizkusno dobro treh let.

Pokazal boljšo moralo

Tožilka Blanka Žgajnar je sicer predlagala dve leti zapora in tri tisoč evrov denarne kazni, vendar se je sodnica Tanja Rot odločila za milejšo kazen in poudarila, da mora biti kazen takšna, da bo najkoristnejša tako za obtoženega kot za družbo.

Senat je Stojku v dobro štel tudi dejstvo, da je dejanje priznal, s čimer “je pokazal boljšo moralno držo kot precej ljudi v državi”. Tožilka Žgajnarjeva je že napovedala pritožbo.

Spomnimo, Stojko je bil leta 2010 zasačen pri prejemanju 25 tisoč evrov domnevne podkupnine od Boštjana Serca, v zameno pa naj bi mu pomagal do oprostilne sodbe v zadevi, ki je tekla zoper njega. Serec je takrat že sodeloval s policijo.

Komentarjev 3
  • privat 08:09 28.marec 2012.

    kaka štala od pravnega sistema skorupirane države?? Nekdo pa izgubi hišo za 130€ dolga?? Mat kaj ni to že malo čez mejo razuma?? Starega ovna v klavnico pa naj bo on v poduk drugim ,ne pa da je nekdo v ...prikaži več poduk za 130€ dolga??' Kako se pozna kolegialnost med sodniki..

  • 1111 15:47 27.marec 2012.

    SRAMOTA!!!!!

  • izvedenec 15:41 27.marec 2012.

    hahaha, v normalni državi bi dobil 6 let zapora; mater je pravosodna rdeča mafija brez kančka sramu; takoj suspendirat sodnico in tožilko!!