Slovenija
16 ogledov

Pogojni da 
košarkarjem

Poslanec Levanič bi dal organizatorjem svojih sto evrov. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
"Znižajte prijavnino," naj bi vlada zahtecala od organizatorjev. Vlada želi plačati Fibi takšno pristojbino kot druge države.

Evropsko prvenstvo. Vlada bo danes po neuradnih ocenah izdala soglasje za organizacijo evropskega prvenstva v košarki, vendar le če bodo organizatorji dosegli znižanje prispevka, ki ga mora vlada plačati mednarodni košarkarski zvezi Fiba. Zdaj velja, da mora vlada plačati 6,5 milijona evrov, vlada pa bo predvidoma zahtevala znižanje na višino, kot so jo plačale organizatorice drugih evropskih prvenstev, torej na okoli tri milijone evrov.

Akcija 39 poslancev
Poslanec SD Dejan Levanič je bil včeraj prvopodpisani v akciji 39 poslancev, ki so podprli organizacijo prvenstva. Vprašali smo ga, ali bi za organizacijo prvenstva prispeval tudi svoj denar. Odgovoril je pritrdilno. In koliko bi prispeval? “Nek normalen znesek, med 50 in sto evri,” je odgovoril 
Levanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.