Slovenija
19 ogledov

Pogorišče vsem na ogled

pogorišče, šmihel Jerca Božič Kranjec
Po požaru. Lastniki ostankov, ki motijo krajane, še niso odstranili.

Pogorišče kozolca v križišču sredi naselja Šmihel moti krajane, ki pravijo, da ostankov po dveh mesecih očitno še nihče ne namerava pospraviti. Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so nam povedali, da je šlo za požig: neznanec je zakuril zabojnik za smeti, ogenj pa se razširil na kozolec ter poškodoval napeljave, sosednje hiše in avtomobil, pri čemer je nastalo za okoli 50 tisoč evrov škode.

Poziv krajevne skupnosti

Z ostanki požara se ukvarjajo tudi na svetu Krajevne skupnosti (KS) Šmihel. “Lastnikom, gre za dva, bomo poslali poziv, naj ostanke na pogorišču takoj odstranijo, sicer bomo zadevo predali inšpekcijskim službam,” nam je povedal Miro Škufca, predsednik sveta KS Šmihel.

Brezvestni lastniki

Med krajani je sicer še vedno živ spomin na tragično zgodbo psa, ki je kot čuvaj živel v sosednjem podu v lasti istih lastnikov in so ga bolhe dobesedno pojedle ter se tako namnožile, da so ogrožale tudi Šmihelčane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.