Slovenija
445 ogledov

Pogrebnika, ki naj bi kopičil trupla, ovadila nekdanja žena

Žale Anže Petkovšek
Belokranjci še vedno ogorčeni nad zgodbo črnomaljskega pogrebnika, ki je pokopaval prazne žare, kar doma pa naj bi kopičil trupla, da jih je več hkrati prepeljal v Ljubljano na sežig. Njegova nekdanja žena del zgodbe potrdi, del pa jo ovrže. Ovadila ga je prav ona.

Poročali smo že, da so novomeški policisti podali kazensko ovadbo zoper 36-letnega moškega iz Vojne vasi pri Črnomlju, in sicer zaradi kaznivega dejanja skrunitve trupla ter kaznivega dejanja oviranja pogreba in skrunitve groba.

V okviru svojega pogrebnega podjetja naj bi kar doma hranil človeška trupla, da jih je potem več hkrati prepeljal v Ljubljano v krematorij. Na ta način naj bi se izognil večkratnim potnim stroškom. Žalujočim svojcem naj bi podal kar prazne žare, ki so jih nevede polagali v grobove.

Moškega je ovadila kar njegova nekdanja žena, ki je tudi sama svoje čase delala v tem pogrebnem podjetju. Za Dolenjski list je povedala: “Nisem več zdržala pritiska, zato sem ga ovadila, to sem morala narediti zaradi svoje vesti.« Od moža se je ločila leta 2012, vendar v njegovem podjetju je bila zaposlena do novembra leta 2013.

Povedala je, da ve za dva primera, ko so pokopali žari brez pepela pokojnikov, medtem ko je navedbe okrog kopičenja trupel v domači garaži zavrgla. “Truplo hitro začne razpadati in če bi to naredil, bi verjeno zbolela vsa vas.

Niso je jemali resno

36-letnika, ki ga zdaj obravnava novomeško tožilstvo, je nekdanja žena ovadila že decembra leta 2013, vendar pravi, da je niso jemali resno. Preiskavo so kriminalisti začeli prejšnjo jesen. “Vem, da so kriminalisti odkopali nekaj grobov in da je zadeva zdaj na tožilstvu,” še doda.

Očitke, da naj bi se z ovadbo zgolj maščevala nekdanjemu možu vztrajno zavrača in izpostavi, da če ne bi bilo nič na zgodbi, je ne bi preiskovali kriminalisti in zdaj še tožilci.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Novem mestu obravnavajo kazensko ovadbo zaradi več kaznivih dejanj skrunitev trupla in dveh kaznivih dejanj oviranja pogreba in skrunitve groba v Beli krajini.

Komentarjev 1
  • valerijakregar 10:23 04.marec 2015.

    no, kriminalisti so se odzvali z neverjetno naglico ! :=(