Slovenija
26 ogledov

"Pogrebnikov je veliko"

Evropski poslanec Milan Zver je prepričan, da nam glasovanja proti Evropa ne bo Žurnal24 main
Moja kandidatura za predsednika države ne izhaja iz preteklosti, ampak iz pomena prihodnosti. je na današnjem taboru NSi v Ormožu povedal predsedniški kandidat in evropski poslanec Milan Zver.

Milan Zver pravi, da je ponosen na to, da je njegova kandidatura skupna kandidatura SDS in NSi, vendar je sam ne razume strankarsko.

Dejal je, da je preteklost tista, ki nas določa, vendar je treba poudariti tisto, kar nas povezuje. Kot predsedniški kandidat Zver ocenjuje, da Slovenija mora biti prijazna država, v kateri bi bili vsi državljani prvorazredni.

Pogrebnikov je veliko

V svojem nagovoru je opozoril, da je danes veliko pogrebnikov, ki želijo pokopati evro in EU. Meni, da se moramo zavzemati za takšno EU, ki ne bo ječa narodov, temveč takšna organizacija, v kateri bi se vsaka članica uveljavila kot zrela članica.

"Prepričan sem, da jim ta igra ne bo uspela"

Ob robu tabora se je Zver odzval na sobotno izjavo predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, da bo v zvezi s predsedniškimi kandidati "uporabil Lukšičev stavek, ki je med kandidaturo za predsednika stranke dejal, da je glas za Boruta Pahorja glas za Janeza Janšo".

Zver meni, da gre za dokaj neprijetno strateško igro, ki pomeni poriniti Pahorja na desno in s tem njemu odvzeti kisik oziroma politični prostor. "Ampak jaz sem prepričan, da jim ta igra ne bo uspela. Slovensko volilno telo je že tako izobraženo, usposobljeno, ima določene izkušnje, da na tako velike 'štose' ne bo nasedlo," je še dejal Zver.

Komentarjev 8
  • Avatar Zala
    Zala 22:34 29.julij 2012.

    Zver: Pogrebnikov je veliko.Če sem zlobna, potrebujemo samo še truplo.

  • Darko 21:36 10.junij 2012.

    Lavdan tis cepec, kakšne kvasiš in kaj pripisuješ Zveru. To lahko piše samo model, ki mu je mati partija oprala glavo.Zvera za predsednika

  • Lavdan 20:06 10.junij 2012.

    Pogrebnik Zver bi pokopal Slovenijo ne evro. Naredil bi iz Slovenije vatikansko provinco. Spreobrnjenim komunistom ne gre zaupati, ker se odkupujejo za svoje grehe.