Slovenija
5298 ogledov

Pogrešanega planinca našli mrtvega

policijski helikopter, reševalci PU Kranj Reševalna akcija s policijskim helikopterjem.
Že ponoči je stekla iskalna akcija za pogrešanim 66-letnim planincem.

Kranjskogorske policiste so okoli polnoči obvestili, da je pogrešan 66-letni planinec, državljan Srbije. Planinec se je oddaljil od skupine, ki je hodila iz smeri Staničeve koče v smeri Begunjskega vrha in Cmira proti dolini Vrat. 

Že ponoči je stekla iskalna akcija, v katero so bili vključeni pripadniki GRS Mojstrana in policisti, zjutraj pa so se jim pridružili še vodniki reševalnih psov in policijski helikopter. 

Pogrešanega so našli mrtvega na območju Cmira proti Vratom, na višini 1400 metrov. 

Kot so sporočili s PU Kranj, okoliščine kažejo, da je planinec zaradi noči zgrešil pot in padel čez skalnato polico približno 20 do 25 globoko. Planinec je bil ustrezno opremljen, so še zapisali in dodali, da je tuja krivda izključena. 

Posredoval tudi vojaški helikopter

To pa danes, v soboto, 8. oktobra, ni bila edina reševalna akcija na Gorenjskem.

Kot poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so reševali dve planinki.

Malo pred 14. uro na planini Krstenica, občina Bohinj, si je planinka poškodovala gleženj. Posredovali so gorski reševalci  GRS Bohinj v sodelovanju z združeno ekipo helikopterske nujne pomoči in helikopterjem Slovenske vojske. Planinko so oskrbeli na kraju in jo nato prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Malo čez 17. uro je pri sestopu z Debele peči proti Blejski koči na Lipanci, občina Gorje, padla še ena planinka in si poškodovala roko. Na kraju so jo oskrbeli reševalci GRS Radovljica in jo z drugimi pohodniki pospremili v dolino. Tam so jo predali reševalcem Nujne medicinske pomoči Radovljica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.