Slovenija
16 ogledov

Pogrom vseh treh referendumov

Največje je nasprotovanje delu na črno. (Foto: FUDŠ) Žurnal24 main
Raziskava Slovenski utrip kaže, da bodo na referendumih padli vsi trije zakoni.

V telefonski anketi FUDŠ je sodelovalo 917 anketirancev. Potekala je med 27. majem in 1. junijem.

Raziskava Slovenski utrip, ki jo je izvedla Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ) v Novi Gorici, kaže, da bodo v nedeljo na referendumih padli vsi trije zakoni.

Še največ anketiranih nasprotuje zakonu o delu na črno – kar 75 odstotkov. Proti pokojninski reformi in zakonu o arhivih pa je enako število anketiranih: 66 odstotkov.

Pokojninski reformi najbolj nasprotujejo tisti v srednjih letih, osnovno izobraženi in tisti, ki živijo v manjših naseljih, podobno je tudi pri ostalih dveh zakonih, ugotavljajo na FUDŠ.

Če bi bila pokojninska reforma na referendumu zavrnjena, večina meni, da bi morala vlada odstopiti, kar je razvidno iz spodnjega grafa.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

SDS 17-odstotna podpora
Če bi bile to nedeljo volitve, bi 17 odstotkov vprašanih svoj glas namenilo SDS, 11 odstotkov pa SD. Kako so se glasovi porazdelili med drugimi strankami, si oglejte v spodnji tabeli.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Sedanji vladi nasprotuje kar tri četrtine vprašanih, med njimi je več žensk kot moških.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.