Slovenija
2223 ogledov

Pogumna policistka herojsko skočila v ledeno reko

Profimedia
Požrtvovalno je opravila svoje delo, pri reševanju in pomoči pa izpostavila tudi lastno življenje in zdravje.

Iz novomeške policijske uprave obveščajo o pogumnem ravnanju policistke iz Krškega. Kot so zapisali, so ponosni na sodelavko, ki je prepoznala stisko občanke in ji s svojim ravnanjem in pravočasnim ukrepanjem rešila življenje. "Požrtvovalno je opravila svoje delo, pri reševanju in pomoči pa izpostavila tudi lastno življenje in zdravje,"  navaja predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Novo mesto Alenka Drenik. 

Policistka  je prejšnji teden opravljala naloge na območju Vidma in zbirala obvestila od občanke. "Opazila je, da je 59-letna ženska v slabem psihičnem stanju, postajala jezmedena, nenadoma pa je odšla po brežini Save in skočila v vodo. Policistka je takoj stekla za njo, zabredla v mrzlo vodo, žensko zagrabila za oblačila in ji preprečila, da bi šla še globje in bi jo odnesel tok. Uspela jo je zadržati in izvleči iz vode, vendar se je ženska  ves čas upirala in ponovno poskušala skočiti v vodo. S telesno silo jo  je obvladala in zadržala do prihoda policistov,"  je dogodek, ki bi se brez posredovanja pogumne policistke zagotovo končal tragično, opisala predstavnica policije. Drenikova je še pojasnila, da so poklicali še reševalce, ki so nesrečno žensko odpeljali na zdravljenje v Ljubljano. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • ode 08:45 23.januar 2021.

    Napredovanje v višji plačni razred ji ne gine, nato pa štrajkat. Seveda je po herojskem dejanju, ko je do kolen zakorakala v vodo, ki je toplejša od zraka, potrebovala psihološko pomoč in tri tedne okrevanja. kot se je zadnje čase ...prikaži več ta finta razpasla po policiji. Bi enako ravnala, da bi preprečila UMOR? Jok! Cvilila bi, kot tista iz filma Policijsk akademija.