Slovenija
71 ogledov

Pohištvo, ki se spreminja

“Multifunkcionalno pohištvo kupcem prinaša rešitev prostorske stiske in boljši i Žurnal24 main
Multifunkcionalno pohištvo. Največji projekt lesne industrije do zdaj in svetovna novost.

“Gre za novost na svetovnem trgu. Multifunkcionalno pohištvo v celotnem bivalnem prostoru še ni bilo predstavljeno,” pravi Jurij Črnič, direktor Bresta, ki je kot nosilno podjetje skupaj s podjetji Svea, Kolpa in Silvaprodukt razvilo inovativne rešitve bivalnih prostorov, ki s premikanjem posameznih elementov pohištva (v slogu več v enem) omogočajo najboljši izkoristek prostora.

Visoka dodana vrednost

Pohištvo bo primerno tako za garsonjere, v katerih je treba dobro izkoristiti vsak kvadratni meter, kot za večja stanovanja, ko bo družina potrebovala dodaten prostor. Gre za zgodovinski projekt, ki je pohištveno industrijo povezal z raziskovalnimi ustanovami in je po besedah Franca Giderja z Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije, ki je sedemmilijonski projekt sofinancirala, dokaz, da Slovenija surovi les ne le izvaža, ampak da zna tudi slovenska industrija lesu dodati novo vrednost in v izdelke vgraditi visoke tehnologije.

Rešitve zaščitili

V Brestu računajo, da bodo z novim pohištvom do leta 2014 ustvarili tri milijone evrov prihodkov, v Svei dva milijona in v Kolpi milijon. Izdelke bodo javnosti prvič predstavili jeseni na ljubljanskem pohištvenem sejmu in v nemškem Kölnu. Nato upajo na uspeh zlasti na evropskem, a tudi ameriškem trgu.

Podjetja so modelno zaščitila pet elementov pohištva ter prijavila dva patenta in devet inovacij. Projekt je v partnerskih podjetjih prinesel 17 novih delovnih mest, v glavnem za visokoizobražene strokovnjake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.