Slovenija
63 ogledov

Pohitite, če želite, da voščilnice pridejo pravočasno

voščilnica Maja Matilda Remic
Na Pošti Slovenije v decembru pričakujejo močno povečan promet s pisemskimi pošiljkami, zato opozarjajo, da jih pravočasno oddate.

Čeprav so pisemske pošiljke v precejšnjem upadanju, v dneh pred božično-novoletnimi prazniki  na Pošti Slovenije opažajo povečan promet. Slovenci namreč še vedno radi pošiljamo voščila s tradicionalno pošto.

V decembru milijon in pol več kot kak drug mesec

V celotnem lanskem letu je bilo v notranjem poštnem prometu prenesenih skoraj 306 milijonov navadnih naslovljenih pisemskih pošiljk, v mednarodnem prometu pa dobrih 14 milijonov pošiljk . V lanskem decembru je bilo v notranjem prometu prenesenih slabih 27 milijonov navadnih naslovljenih pisemskih pošiljk, kar je za 1,5 milijona več kot znaša povprečje v ostalih mesecih.
 
V mednarodnem prometu povprečna količina pošiljk, ki se giblje okoli 1,2 milijona pošiljk mesečno, v mesecu decembru poraste tudi za 30 do 40 odstotkov.

Pošto lahko oddate tudi v nakupovalnih središčih  

Pošta Slovenije bo med božično-novoletnimi prazniki prisotna tudi s prodajnimi stojnicami v štirih večjih nakupovalnih središčih (Europark Maribor, City park Ljubljana, Supernova Koper, BTC City Murska Sobota). Tam boste lahko oddali pisemske pošiljke in kupili novoletne voščilnice ali razglednice, poštne znamke, koledarje, darilno embalažo, okenske nalepke, novoletne lučke in iskrice, adventne sveče, plišaste igrače, izdelke iz linije Poštar Pavli in podobno.

Tudi otroci naj pišejo pisma  

V Pošti Slovenije tudi letos nadaljujejo s projektom Božičkova pošta, ki vsako leto v pisanju in dobrih željah povezuje otroke iz vse Slovenije. Lani je Božiček tako prejel skoraj 15.000 pisem in risbic otrok in prav vsakemu je odpisal ter priložil še manjše darilce. Podobno bo tudi letos, otroci pa Božičku lahko pišejo na naslov Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7, 2000 Maribor.

Komentarjev 1
  • Bedanc 14:40 02.oktober 2014.

    Elektronska pošta je še vedno najbolj primerna za okolje. Enako velja za mesečne račune. Trajnik in pozabiš...... pod pogojem, da je kakšen cekin na računu.