Slovenija
38 ogledov

Pohvala voznikom

Nesreča na avtocesti
1/6
B & B
Ob današnji nesreči na viaduktu Reber policisti zaprli del ceste; ravnanje voznikov je bilo takšno, kot bi si ga lahko le želeli.

Ob 8.25 je na dolenjski avtocesti, na viaduktu Reber, prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. K sreči je prišlo le do materialne škode, posredovanje reševalcev in gasilcev ni bilo potrebno.

Tega vozniki, ki so se vozili v smeri proti Ljubljani, seveda niso mogli vedeti; za primer, da bi bil potreben prihod reševalcev, pa so vendarle ravnali tako, kot je v takšnih primerih pravilno; na prehitevalnem pasu so se pomaknili skrajno levo, na voznem skrajno desno.

Še prejšnji mesec je po spletnih omrežjih krožil posnetek gasilcev iz Logatca, ki so posredovali v hudi prometni nesreči na primorski avtocesti, potrebno je bilo tudi posredovanje reševalcev. V tistem primeru se vozniki žal niso odzvali odgovorno, eden od gasilcev je moral gasilskemu vozilu dobesedno utirati pot. Gasilci iz Logatca, ki so takšne primere na spletnih omrežjih delili že večkrat, sicer ugotavljajo, da se ravnanje voznikov glede pravilnega reševanja v primeru nesreč občutno izboljšuje.

Dars ob tem voznike vedno znova opozarja: "Ko mimo vas zapelje intervencijsko vozilo, se ne pomikajte nazaj na sredino voznega pasu in ne menjajte pasov, ampak ostanite ob robu (ob črti), kajti intervencijska vozila bodo sledila ena za drugo: policija, gasilci, reševalci, vzdrževalci DARS, itd., nazadnje tudi vlečne službe!"

Komentarjev 5
  • Skippy 17:46 12.september 2014.

    tako je. V Avstriji se morajo umikati na odstavni pas.

  • Bedanc 13:27 09.september 2014.

    Hvala odgovornim voznikom, sam ne uporabljam AC, pa čeprav jo imam čisto blizu. Žal se mi zdi vožnja po AC smrtno NE - varna.

  • wolfyy 11:32 09.september 2014.

    zanimivo da na prvi in drugi sliki ne vidim niti enega na voznem pasu, ki ni v prekršku (no na drugi celo je en, ampak tisti je na prvi že na odstavnem pasu). Pohvala slovenski zakonodaji, ki pravi da MORA ...prikaži več odstavni pas ostati prost in nanj ne smeš zapeljat, morda bi bilo čas da začnejo tisti po pisarnah razmišljat s svojo glavo in dokončno uredijo to področje in priznajo da je trenutni sistem mogoč samo v teoriji!