Slovenija
42 ogledov

Poišči B za Slovenijo

fructal
1/2
Žurnal24 main
Zavajanje? Enaka sokova, le da je eden iz Ajdovščine, drugi iz Bačke Palanke.


Fructal zavaja potrošnike, je prepričan naš bralec. Litrski jabolčni sok fructal superior je namreč izdelan v Ajdovščini, dvolitrski pa v Bački Palanki v Srbiji, a je to mogoče razbrati le iz majhne črke, ki je natisnjena zraven roka 
uporabnosti.

A pomeni, da je sok izdelan v Srbiji, B, da je izdelan v Sloveniji, C pa, da je izdelan v Makedoniji, kar je navedeno tudi na embalaži, vendar po mnenju našega bralca to preveri le izjemno pozoren 
potrošnik.

"Skladno z zakonodajo"

V Fructalu pravijo, da so izdelki označeni v skladu z veljavno zakonodajo. Spomnili so, da je Fructal že dve leti del skupine Nectar, ki jo sestavlja šest podjetij iz držav nekdanje Jugoslavije. Proizvodnjo in distribucijo optimizirajo na ravni skupine, tako da se "nekaj polnitev Fructalovih izdelkov opravi v državah nekdanje Jugoslavije, po drugi strani pa v Fructalu polnimo Nectarjeve znamke". Dodajajo, da ne glede na kraj polnitve upoštevajo visoke standarde kakovosti.

Komentarjev 38
  • Žurnalček 01:26 28.marec 2014.

    Da od naštetega imam samo denar v slovenski banki in Palomo. Sokove pa še enkrat DANA Mirna na Dolenjskem borovničev je fantazija.

  • Žurnalček 01:22 28.marec 2014.

    Jaz sem na lastne oči videl , kako iz FRANCOSKIH vagonov razkladajo FRANCOSKi ječmen al pa koruzo na svoji tovorni postaji v Šiški . Kaj ko bi še Laščani povedal pd kje vse prihajajo vagoni !

  • KLOBO 18:42 27.marec 2014.

    To so ti tvoji jarani !!