Slovenija
100 ogledov

Pojasnilo: Za pet dni dela 4.500 evrov

Peter Pustatičnik (Foto: Vzajemna.si) Žurnal24 main
V celoti objavljamo pojasnilo Petra Pustatičnika na članek "Za pet dni dela 4500 evrov".

Članek je bil na naši spletni strani in v časniku Žurnal24 objavljen 25. februarja letos. Preberete ga lahko na tej povezavi.

Pojasnilo Petra Pustatičnika
Na Vzajemni sem se zaposlil 11. 9. 2007. Podjetje INISIS je bilo izbrano in je z Vzajemno sodelovalo že pred mojim prihodom na Vzajemno.

Podpis omenjene pogodbe iz l. 2008 je predlagala strokovna služba za informacijske tehnologije, ki je pogodbo pripravila in parafirala. Cene so bile preverjene in usklajene s cenikom Gospodarske zbornice Slovenije.

Aprila 2009 sem zahteval izvedbo izrednih revizij določenih domnevno spornih pogodb (tudi pogodbe z INISIS), vendar je izredni reviziji pogodb nasprotoval Boštjan Aver, za kar obstajajo priče in pisni dokazi.

Zaradi mojega nasprotovanja določenim domnevno spornim poslom in zahtevi rednih ter izrednih revizij sem bil dne 7.5.2009 na zahtevo Aver Boštjana odpoklican z mesta člana uprave.

Sodišče je že ugotovilo, da sem bil z mesta člana uprave odpoklican nekrivdno, da je bila odpoved delovnega razmerja nezakonita in da sem delal v korist zavarovancev.

Bivši sodelavci z Vzajemne so me po objavi članka opozorili na nekatere nedoslednosti v članku. Aneks k omenjeni pogodbi iz l. 2008 s podjetjem INISIS za dodatno razširitev obsega poslovanja Vzajemne z INISIS (povečanje števila svetovalnih dni) sta kljub temu, da sem aprila 2009 zahteval izredno revizijo domnevno spornih pogodb, podpisala po moji odstranitvi z Vzajemne takratna člana izredne in kasneje redne uprave Vzajemne Irena Kos in Dušan Kidrič, kar je Vzajemna novinarki nekorektno zamolčala.

Na podlagi omenjenega aneksa je Vzajemna podjetju INISIS izplačala še več izplačil, in to kljub temu, da so bili za razliko od mene člani izredne uprave opozorjeni, naj določene domnevno sporne pogodbe skrbno pregledajo.  


V tej državi očitno vse bolj postaja praksa, da se tiste, ki prvi opozorijo na morebitne  nepravilnosti in se jim zoperstavijo poizkuša medijsko diskreditirati in utišati z različnimi metodami pritiska (od fizične likvidacije pa do neutemeljenih odškodninskih tožb) in se tako preusmeri pozornost javnost od sebe, svojih napak in napak tistih, ki so člani njihovih omrežij
.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.